Férfi kézi: megbüntették a Veszprémet a bírót ellökő szurkolója miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.09. 15:30
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bírósága összesen 13 ezer eurós (több mint 4 millió forintos) büntetéssel sújtotta a Veszprémet, amiért egyik szurkolója a Vardar Szkopje elleni hazai Bajnokok Ligája-negyeddöntő utolsó percében ellökte a bírót.

A magáról megfeledkezett szurkoló az április 30-i mérkőzés utolsó percében ellökte a visszafutó játékvezetőt. Az incidens után a Veszprém közleményben jelezte, feljelentést tesz sportrendezvény megzavarása miatt, s amint a rendőrség és a mérkőzés szervezője által vezetett eljárások véget érnek, az elkövető ellen a jogszabályban meghatározott maximális, négyéves kitiltás lép érvénybe minden hazai, a klub által szervezett sportrendezvényről.a Veszprém közleményben jelezte, feljelentést tesz sportrendezvény megzavarása miatt, s amint a rendőrség és a mérkőzés szervezője által vezetett eljárások véget érnek, az elkövető ellen a jogszabályban meghatározott maximális, négyéves kitiltás lép érvénybe minden hazai, a klub által szervezett sportrendezvényről.

Az EHF bírósága most hozta nyilvánosságra ítéletét, amelyben kiemelik, hogy a klub nem tett meg minden szükséges intézkedést a hivatalos személyek biztonságáért, így nem volt egyméteres üres sáv a hirdetőfal mögött. Ha ez meglett volna, a szurkoló nem tudja elérni a játékvezetőt. Ezért 3 ezer eurós büntetést kapott a Veszprém.

Másfelől a klub felelősséggel tartozik a szurkolói viselkedéséért, és különösen sajnálatos, hogy a játékvezető testi épségét veszélyeztető incidens a legnagyobb presztízsű, a média által széles tömegekhez eljutó sorozatban történt, amellyel rossz fényt vet a BL-re. Ezért 10 ezer eurós büntetést kapott a klub.

Az ítélet ellen egy héten belül lehet fellebbezni.

AZ EHF Tv felvételén 1:38 óránál, a mérkőzésen 59:50-nél látható a jelenet, amelyben a hazai szurkoló ellöki a visszafutó bírót, aki nagyot esik.

A képen a lökés előtti pillanat látható. A képre kattintva megtekintheti a videót!
A képen a lökés előtti pillanat látható. A képre kattintva megtekintheti a videót!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik