Férfi kézi: Matics elfogadná Lékait a szerb válogatottba

Vágólapra másolva!
2014.03.02. 15:04
Csalódást keltően szerepelt a szerb férfi kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokságon, ahol a csoportjából sem tudott továbbjutni. Vladan Matics szövetségi kapitány beszámolóját elsőre nem fogadta el a szerb szövetség, a szakember azonban kijelentette, nem mond le. Matics a Magyar Szónak adott interjúban beszélt a furcsa szerb mentalitásról, valamint hogy Lékai Mátét elfogadná a válogatottjába.

„A csapatnak nem volt önbizalma, és hiányzott egy jó irányító. Nem volt egy gyors indításunk sem, lassúak és görcsösek voltunk, rossz volt nézni a játékunkat. Amikor fontos lett volna, akkor a legjobbak nem merték vállalni a lövést. Ezen változtatni kell, s valószínű, hogy a férfiválogatott szakmai stábjához csatlakozik majd egy sportpszichológus” – mondta Vladan Matics a Magyar Szónak, elismerve, hogy először nem fogadták el a beszámolóját.Vladan Matics a Magyar Szónak, elismerve, hogy először nem fogadták el a beszámolóját.

„Valóban volt probléma, mivel a vezetők azt szerették volna, ha egyénekre lebontva adom le a jelentést. Nekem ez nem tetszett, mivel nem szeretnék egyik játékossal sem rossz viszonyba kerülni emiatt. Márciusra elkészítek egy részletesebb jelentést, meg fogom oldani. Egyetértek azzal, ha veszít a csapat, akkor az edzőé a felelősség. Ennek ellenére lemondani nem fogok, Perics és én is maradunk a csehek elleni vb-selejtezős párharcig, utána pedig meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Kevés időnk volt az Eb előtt, mostanra sikerült átlátnunk a dolgokat, jobban megismerni a játékosokat.”

Matics furcsának tartja, hogy Szerbiában a vb és az Eb után is téma volt, hogy Darko Sztanics és Momir Ilics inkább a klubjukra akarnak figyelni.

„Furcsa a szerb mentalitás… De ha ilyen történik, akkor az jelzés a szövetségi kapitány felé is. Sokszor egy vereség után mondják ezt a játékosok, amikor az érzelmek beszélnek belőlük. Az Eb óta is tartom a kapcsolatot a játékosokkal, igaz, hogy rosszul szerepeltünk, de sem Ilics, sem Sztanics nem jelezte, hogy nem kíván a válogatottban szerepelni.”

Matics véleményt formált Lékai Mátéról is, aki a Celjében volt a játékosa.

„A magyar válogatott Lékai Mátét azért igazoltam le a Celjébe, mert egy fiatal csapatot építettünk, és ő beleillett a képbe. Nagyon gyors, jó keze van, jól lát a pályán. Nagy szükség lenne egy hozzá hasonló tudású irányítóra a szerb nemzeti együttesbe. Ha lehetne, azonnal beválogatnám a válogatottba…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik