Férfi kézi: Mahé a karanténban is megőrizte jó hangulatát

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2020.10.27. 11:35
null
Mahé (jobbra) pénteken hagyhatja el a lakását (Fotó: Török Attila, archív)
Kentin Mahé, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának világbajnok irányítója a koronavírus-fertőzés miatti karantén idején is megőrizte jó hangulatát.

A kiváló játékos az M4 Sport hétfői, Kézilabda magazin című műsorában elmondta, eleinte enyhe tünetei voltak, de már sokkal jobban érzi magát. Csaknem egy hete van karanténban, ám pénteken valószínűleg elhagyhatja a lakást, ha a következő tesztje negatív lesz.

A visszatérésének várható dátuma kapcsán megjegyezte, nem nála van a döntés, a klubja nyilván mindent megtesz, hogy visszaszerezze a játékengedélyét, de Magyarországon nagyon szigorú protokoll van érvényben ilyen esetekre.

Mahén kívül Lékai Máté, Rodrigo Corrales és Blaz Blagotinsek is megfertőződött – ám ők is jól vannak már –, de a veszprémiek nélkülük is pályára lépnek szerdán a német THW Kiel otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében.

„Figyelembe kell venni azt is, hogy egy meccsre csak 16 játékos nevezhető. Mi négyen legalább megkönnyítjük az edzőnk munkáját” – utalt a csapat-összeállításra viccesen az irányító.

Hozzátette, társaik nagyon fontos mérkőzés előtt állnak, mert a Kiel az egyik legjobb csapat a csoportjukban, és nagyon jó kézilabdát játszik. Mahé arról is beszélt, megpróbálnak minden mérkőzést lejátszani, amit csak tudnak, ezért nem kezdeményezték a szerdai találkozó elhalasztását.

Elárulta, továbbra sem tudják biztosan, hogy az előző idényből december végére halasztott kölni BL-négyes döntőt megtartják-e, de játékosként arra vágynak, hogy játszhassanak, és a veszprémi klub történetében először megnyerhessék a Bajnokok Ligáját.

„Nagyon remélem, hogy képesek leszünk megnyerni. Jelenleg nagyon jó, felívelő pályán vagyunk, talán ebben most megállított minket ez az időszak, de reméljük, sikerül visszatérnünk a korábbi formánkhoz. Ha úgy játszunk, szép reményeink lehetnek” – nyilatkozta.

A bajnoki és BL-meccseken kívül válogatott találkozók, majd januárban az egyiptomi világbajnokság vár a kézilabdázókra.

„Ez speciális, nagyon intenzív időszak lesz, hiszen egyik meccs követi a másikat. Fizikailag és mentálisan is nagyon fel kell készülni rá” – vélekedett Kentin Mahé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik