Férfi kézi: Lehet, hogy egy-két varázstrükköt be kell vetnem – Vranjes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.21. 20:45
null
Vranjes mosolygósan várja az Európa-bajnokságot (Fotó: Török Attila)
A 2018-as Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ljubomir Vranjes a horvátországi kontinensviadal hivatalos Instagram-oldalán adott élőben interjút, melyben a Veszprémről és természetesen a magyar nemzeti együttesről is beszélt.

 

„Család, karácsony és így tovább, most két-három napig a pihenésé a főszerep, aztán kezdődik a felkészülés az Európa-bajnokságra” – mondta az élő interjúban az éppen Svédország felé hajózó Ljubomir Vranjes, akit a válogatott mellett a Veszprémről is kérdezték.

„A Veszprémmel teljesített első fél szezonnal elégedett vagyok. Az elején voltak problémáink, Nagy László hosszú időre kidőlt, vagy elég, ha a Pálmarsson-ügyre gondolunk, ezzel kapcsolatban úgyis mindenki ismeri, mi volt a helyzet. Pálmarssonnal az egyik nagy favorit volt a Veszprém a BL-ben, de nélküle csapatként vagyunk erősebbek.”

„Kemény meccseink voltak, elég csak a PSG, a Flensburg, Kiel elleni összecsapásokat, vagy éppen a Kielce elleni döntetlent említeni. Általában jól játszottunk, de nem mindig elég magas szinten. Az egyetlen dolog, amivel elégedetlen vagyok, az az Aalborg elleni idegenbeli vereség. Ott nem volt megfelelő a játékosok hozzáállása.”

A svéd szakember ezt követően rátért a magyar válogatottra, a felkészülésre és az Európa-bajnokságra is.

„Október végén találkoztam a válogatott tagjaival először, de szerencsés vagyok, hiszen Veszprémből és Szegedből nagyon sok játékost ismerek, és amúgy sincs túl sok légiós.”

„Nincs két világklasszis játékosunk minden posztra, de meglepetéseket így is tudunk okozni. Pozitívan állok a tornához, de amiatt kicsit ideges vagyok, hogy sok sérültünk van. Januárig még van idő, remélem, addig többen is felépülnek. Ha nem, akkor egy-két varázstrükköt is be kell vetnem.”

„Teljesen más egy klubot és egy válogatottat irányítani. Számomra nagyon fontos, hogy jól ismerjem a játékosaimat, ezt egy nemzeti csapatnál nehezebb elérni az idő rövidsége miatt. Mindenesetre ez egy új kihívás, már nagyon várom már.”

„Már elkezdtem elemezni az ellenfeleinket. Dánia az egyik legjobb csapat a világon, ahogy a spanyolok is ott vannak az elitben. A csoportban jó esélyünk van legyőzni a cseheket, de természetesen a dánok és a spanyolok ellen sem feltett kézzel megyünk ki a pályára. Én nem olyan edző vagyok, aki előre felad meccseket.”

„Az első lépések nagyon fontosak lesznek, a végén pedig éreznünk kell, hogy fejlődött a csapat. Továbbá az is fontos, hogy felemelt fejjel fejezhessük be az Eb-t” – zárta mondandóját a svéd tréner.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK (Svédország)
2018. január 6., 16.15, Jönköping: Svédország–Magyarország (Tv: M4 Sport)
2018. január 8., 19.15, Partille: Svédország–Magyarország (Tv: M4 Sport)

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (2018. január 12–28., Horvátország)
A CSOPORTBEOSZTÁS

A-csoport (Split): Horvátország, Svédország, Szerbia, Izland
B-csoport (Porec): Franciaország, Fehéroroszország, Norvégia, Ausztria
C-csoport (Zágráb): Németország, Macedónia, Montenegró, Szlovénia
D-csoport (Varasd): Spanyolország, Dánia, Csehország, MAGYARORSZÁG
A csoportok első 3-3 helyezettje jut a középdöntőbe.

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI AZ EB-N
2018. január 13., 20.30: Dánia–Magyarország (Tv: M4 Sport)
2018. január 15., 18.15: Magyarország–Spanyolország (Tv: M4 Sport)
2018. január 17, 18.15: Csehország–Magyarország (Tv: M4 Sport)

A középdöntő mérkőzésnapjai: 2018. január 19., 21., 23. és 24.
Az elődöntők mérkőzésnapja, és az 5. helyért: 2018. január 26.
Döntő, 3. helyért: 2018. január 28.

A középdöntő helyszínei: Zágráb, Varasd
Az elődöntők, a döntő és a helyosztók helyszíne: Zágráb

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik