Férfi kézi: különös műtéten esett át a Ferencváros beállója

Vágólapra másolva!
2017.07.25. 12:09
Viszonylag ritka műtéten esett át Benmiloud Yassine, a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának beállója, aki reméli, hogy a szezonkezdetre teljesen felépül – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

A 27 éves, algériai születésű, de magyar állampolgár kézilabdázó már régóta küszködött egy bokasérüléssel, tavaly nyáron meg is műtötték. Akkor csak kitisztították a bokáját, ám nem javult a sérülés. Az előző szezont erős fájdalmakkal végigjátszotta, de amint vége lett az idénynek, ismét kés alá feküdt, csak egy jóval komolyabb operáció várt rá.

A játékost Pavlik Attila, az FTC csapatorvosa műtötte meg a Sportkórházban, miután a bokájában egy régebbi sérüléstől megpuhult csont beszakadt, és lyuk képződött a helyén.

„A csípőlapátból vagy a térdemből vehettek volna ki egy csontdarabot, a gyorsabb regenerálódás miatt a térdemből pótoltak. Artroszkópos műtétet hajtottak végre rajtam, most könnyített edzéseket végzek. Az operáció után három-négy hónap kihagyást jósoltak, most gyógytornázom, erősítek és elkezdtem a futásokat is. Fájdalmat még érzek bizonyos mozdulatoknál, de évek óta fáj a bokám, szóval hozzászoktam. Nagyon remélem, hogy augusztus második felére teljes értékű edzésmunkát végezhetek, és felépülök a szezon elejére” – mondta Benmiloud Yassine a fradi.hu-nak.

A Ferencváros szeptember 9-én a Cegléd ellen kezdi meg szereplését az NB I 2017–2018-as kiírásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik