Férfi kézi: kiderült, kik érkezhetnek Szegedre a Kielcétől

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 10:36
null
Talant Dujsebajev mellett hat játékos érkezhet Szegedre a Kielcétől (Fotó: Getty Images)
Mint arról többször is beszámoltunk, egyre nagyobb a baj a lengyel bajnoki címvédő Kielce férfi kézilabdacsapatánál, mert a csapat továbbra sem találta meg új névadó szponzorát, ezért anyagilag olyan nehéz helyzetbe kerülhet, hogy a szakmai stáb mellett a játékosok java része távozhat, s a hírek szerint egy egész kontingens érkezhet az OTP Bank-Pick Szegedhez.

A Kielce csaknem 50 millió forintnak megfelelő zlotyt kapott a helyi önkormányzattól, de ez csak átmenetileg volt elegendő a csapatnak, hiszen további több száz millió forintra lenne szüksége, hogy fenntartsa a jelenlegi színvonalon a csapatot.

A játékosok és a szakmai stáb jövőjéről március végéig kellett információval szolgálnia a vezetőségnek, de a lengyel emkielce.pl most azt írja, a klubnak jövő hét elejéig sikerült időt nyernie.

A portál megerősítette az Eurosport információit, melyek szerint az OTP Bank-Pick Szegedhez kerülhet a Kielce magja, így a vezetőedző, Talant Dujsebajev mellett két fia, Alex és Daniel Dujshebaev, valamint három francia játékos, Dylan Nahi, Nicolas Tournat és Benoit Kounkoud is a Tisza-partiaknál folytathatja pályafutását nyártól.

Ahogy Andreas Wolff is Szegedre kerülhet a következő idényre, hogy egy évvel később váltsa a hírek szerint a román Dinamo Bucuresti-tel már előszerződést is kötő, s 2024 nyarán távozó Vladimir Cuparát a Telekom Veszprém kapujában.

A lap kitért rá, ha Wolff valóban Szegedre igazol, akkor a Tisza-partiak Elverumtól igazolt kapusa, Emil Kheri Imsgard kölcsönbe kerülhet, míg a magyar válogatott beálló, Rosta Miklós a román Dinamo Bucuresti-hez igazolhat, de nem marad a Tisza-partiaknál Bogdan Radivojevics sem.

Hivatalosan ugyanakkor egyelőre két szegedi távozóról tudni, hiszen Alexander Blonz a dán GOG-hez, Kent Robin Tönnesen pedig a Paris Saint-Germainhez igazol.

Az Eurosport úgy tudja, a Kielcétől érkezők – Wolff kivételével – három évre, 2026-ig írhatnak alá Szegeden. A lap értesüléseit az emkielce.pl is megerősítette, megjegyezve, a bejelentések a héten még nem valósulnak meg, mert a lengyel bajnoknak április elején még lesz egy utolsó esélye, hogy kilábaljon a bajból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik