Férfi kézi: kényszerből megy a Kielhez a világ legjobbja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.30. 13:07
A szezon végén elhagyja a BL-címvédő HSV Hamburg férfi kézilabdacsapatát Domagoj Duvnjak és a rivális THW Kielhez igazol. Az is kiderült, hogy a 2013-as év legjobb játékosának megválasztott irányító-átlövő nem akart távozni, ám a Hamburgnál problémák akadtak, így nem tudták megtartani.

„Duvnjak nem akart elmenni, még ma sem akar. Egy óriási probléma következménye, hogy elveszítjük őt – mondta a Bildnek Andreas Rudolph, a HSV elnöke, aki szerint Hamburg város nem megfelelően viszonyult a klubhoz. – Abban az időben, amikor kellett volna, nem tudtunk neki szerződéshosszabbítást ajánlani. Úgy érezzük, hogy cserbenhagytak minket, nem úgy kezelték a csapatot, ahogy kellett volna."Andreas Rudolph, a HSV elnöke, aki szerint Hamburg város nem megfelelően viszonyult a klubhoz. – Abban az időben, amikor kellett volna, nem tudtunk neki szerződéshosszabbítást ajánlani. Úgy érezzük, hogy cserbenhagytak minket, nem úgy kezelték a csapatot, ahogy kellett volna."

A HSV súlyos anyagi problémákkal küszködik, a következő szezonra szóló licencét pedig bizonyos feltételekhez kötötték.

Duvnjak már korábban megegyezett a Kiellel, sőt, előszerződést is kötött a Veszprém BL-elődöntős ellenfelével. A horvát válogatott játékos három évre ír alá új együtteséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik