Férfi kézi: Jícha nyártól visszatér a Kielhez – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.03.16. 14:51
A német élvonalbeli THW Kiel kézilabdacsapata hivatalos honlapján erősítette meg a korábbi sajtóhíreket: Filip Jícha a nyártól csatlakozik az edzői stábhoz.

A korábbi világklasszis cseh balátlövő 2007 és 2015 között játszott a Kielben, majd a Barcelonához igazolt, tavaly nyáron makacs sérülései miatt pályafutása befejezése mellett döntött. A 35 éves Jíchát a német sajtó már összeboronálta a Kiellel, a német klub pénteken közleményben erősítette meg, hogy nyártól ő lesz Alfred Gíslason vezetőedző segítője. Jícha hároméves szerződést írt alá.német sajtó már összeboronálta a Kiellel, a német klub pénteken közleményben erősítette meg, hogy nyártól ő lesz Alfred Gíslason vezetőedző segítője. Jícha hároméves szerződést írt alá.

„Kielben éltem át karrierem legszebb pillanatait. Kimondhatatlanul büszke vagyok, hogy másodedző lehetek ennél a nagyszerű klubnál, amelynél rendkívül sikeres időszakot töltöttem játékosként – idézi a Kiel honlapja Filip Jíchát. Örülök ennek a lehetőségnek. Keményen fogok dolgozni, mindenben segítem Alfred munkáját, illetve szeretnék mindent megtanulni mellette.”

Jícha a nyáron elkezdi a német szövetség (DHB) edzőképzését, amely 2019 májusáig tart. Gíslason vezetőedző szerződése épp jövő nyáron jár le, a helyi sajtó szerint nem elképzelhetetlen, hogy az izlandi vezetőedző távozásával cseh segítője veszi át az irányítást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik