Férfi kézi: ijesztő hírt közöltek a Veszprém beállójáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.06. 10:55
null
Andreas Nilsson már jól tudja, milyen egy agyrázkódás (Fotó: AFP)
Újabb agyrázkódást szenvedett Andreas Nilsson, az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának svéd beállója, ami a pályafutását is veszélyeztetheti – adta hírül az Aftonbladet. A játékos szerint ennyire nem súlyos a helyzet.

 

A svéd férfi kézilabda-válogatott csütörtökön Oroszországgal játszott felkészülési mérkőzést (30–21-re győzött), amely Andreas Nilsson számára igen hamar véget ért. Fél perc telt csak el a találkozóból, amikor ütközött egy orosz játékossal, és ennek következtében agyrázkódást szenvedett.

Daniel Jerrhag, a svéd válogatott csapatorvosa az Aftonbladetnek azt mondta, hogy a 25 éves Nilssonnak ez már a hatodik agyrázkódása volt, ami veszélyeztetheti a pályafutását.

„Minél több ilyen sérülést szenved valaki, annál rosszabb. Az ismétlődő agyrázkódások memóriazavart, koncentrációs nehézséget és fejfájást okozhatnak. Ezért nagyon óvatosnak kell lennünk” – nyilatkozta a csapatorvos a svéd lapnak.

Maga az érintett szerint nem ilyen súlyos a helyzet.

„Tegnap, az oroszok elleni meccsen megsérültem, agyrázkódást szenvedtem – idézi Nilssont a veszprémi klub honlapja. – Szerencsére azonban az eset nem volt annyira súlyos, hogy kórházba kelljen szállítani, nem volt szükség komolyabb vizsgálatokra. Az egész éjszakát a csapat szállásán töltöttem, természetesen végig orvosi felügyelet mellett. A válogatottal nem utazom viszont Lengyelországba, a családomnál maradok egyelőre itthon, Svédországban, majd a jövő héten visszautazom Veszprémbe, ahol szintén megvizsgálnak az orvosok. Az eset szerencsére nem annyira súlyos, hogy veszélyeztesse a karrierem, azonban addig szükséges pihennem, amíg tart a fejfájás. Utána elkezdhetek mozogni, majd remélhetőleg mielőbb teljes értékű munkát végezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik