Férfi kézi: a spanyol játékmester hosszabbított Veszprémben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 11:53
null
Chema (a labdával) még egy évet marad Veszprémben (Fotó: Veres Viktor, archív)
A spanyol válogatott és az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának irányítója, José María Rodríguez Vaquero, becenevén „Chema" egy évvel meghosszabbította a szerződését a bakonyi klubbal, ezzel 2016. június 30-ig elkötelezve magát a magyar bajnokhoz. Fazekas Nándort Katar után a Bundesligába adta kölcsön a klub.  

 

Chema 2012 nyarán igazolt a Veszprémhez, és azóta két-két bajnoki cím, illetve kupagyőzelem részese volt, továbbá a Bajnokok Ligája tavalyi négyes döntőjében is szerepelt, és augusztusban a Szuperkupát is elhódította társaival – írja az mkb-mvmveszprem.hu.

Veszprémi színekben eddig 174 gólt szerzett 99 meccsen, azaz a vasárnapi, Celje elleni BL-találkozón jubilál a mérkőzései számát tekintve. Ha a magyar bajnok nyer, csoportelsőként jut a nyolcaddöntőbe.

A klubbal kapcsolatos további hír, hogy a katari kölcsönjátékából hazatérő kapus, Fazekas Nándor a német Bundesligában szereplő HBW Balingen-Weilstetten színeiben folyatja a pályafutását, újabb kölcsönszerződése 2015. június 30-ig szól.

A magyar válogatottól a 2012-es londoni olimpia után visszavonuló hálóőr korábban már játszott a német első osztályban: 2004-től 2006-ig a TuS Nettelstedt-Lübbecke, majd ezt követően 2009-ig a VfL Gummersbach volt a klubja.

A Balingen jelenleg a tizenkilenc csapatos Bundesliga tizenkettedik helyén áll, mérlege kilenc győzelem, egy döntetlen és tizenkét vereség. Fazekasnak jövő hétfőn kell játékra jelentkeznie a két kistelepüléshez is tartozó német egyletnél.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik