Férfi kézi BL: helybenhagyták a Szegedre kirótt büntetést

Vágólapra másolva!
2019.07.10. 20:54
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) fellebbviteli bírósága helybenhagyta az eredetileg megállapított büntetési tételeket, amit a Mol-Pick Szegedre, játékosaira és a stáb tagjaira szabott ki a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő végén kirobbant balhé kapcsán.

Mint ismert, 25 másodperccel a negyeddöntő szegedi visszavágójának lefújása előtt Rogerio Ferreira Moraes szabálytalankodott a Vardarból, amiért megkapta a piros lapot. A pályát elhagyó brazilra Dean Bombac és Matej Gaber is rátámadt, óriási lökdösődés alakult ki, amelyben részt vett a korábban szintén kizárt Jorge Maqueda is, míg a szegedi kispad hivatalos személyei közül a másodedző, Marko Krivokapics, illetve a masszőr, Djordje Ignjatovics az EHF-delegátust sértegette.Mint ismert, 25 másodperccel a negyeddöntő szegedi visszavágójának lefújása előtt Rogerio Ferreira Moraes szabálytalankodott a Vardarból, amiért megkapta a piros lapot. A pályát elhagyó brazilra Dean Bombac és Matej Gaber is rátámadt, óriási lökdösődés alakult ki, amelyben részt vett a korábban szintén kizárt Jorge Maqueda is, míg a szegedi kispad hivatalos személyei közül a másodedző, Marko Krivokapics, illetve a masszőr, Djordje Ignjatovics az EHF-delegátust sértegette.

Az EHF bírósága mind a két klubot és több játékost is pénzbírsággal sújtott, a Szeged azonban fellebbezett az ítélet ellen. A fellebbviteli testület úgy döntött, hogy nem változtat az eredeti határozatokon. A Szegednek 21 napja van, hogy az EHF választott bíróságához forduljon,

A szegediekre kirótt büntetések:
Dean Bombacnak 3000 eurót kell fizetnie, mert rátámadt ellenfelére, és az ilyen önbíráskodás nem tolerálható.
Matej Gaber és Jorge Maqueda egyaránt 2000 eurós bírságot köteles befizetni: előbbi a dulakodásban való részvételért, utóbbi azért, mert a kizárás ellenére visszatért a pályára.
Djordje Ignjatovics és Marko Krivokapics az EHF-delegátus elleni helytelen viselkedés miatt szintén 2000 eurós bírságot kapott
– A Mol-Pick Szegedre a csapat viselkedéséért és a rendzavarás miatt 5000 eurós bírságot szabott ki a fegyelmi bizottság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik