Férfi kézi: három NB I-essel készülnek ellenünk a szlovénok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.23. 15:25
null
Matej Gaber is pályára léphet a mieink ellen (Fotó: Török Attila)
Három NB I-es játékos szerepel a magyarok elleni világbajnoki selejtezőre készülő szlovén férfi kézilabda-válogatott szerdán kihirdetett bő keretében.

 

Veszelin Vujovics szövetségi kapitány 22 fős névsorában – amit a szlovén szövetség közösségi oldalán hoztak nyilvánosságra – szerepel a Telekom Veszprém és a bajnok Mol-Pick Szeged beállója, Blaz Blagotinsek és Matej Gaber, valamint a veszprémiek jobbszélsője, Gasper Marguc is.

Az előző világbajnokságon bronzérmes szlovénok bő keretében helyet kapott a balátlövő Nik Henigman, aki nyártól a Szeged játékosa lesz, illetve a kapus Urh Kastelic, aki 2017 tavaszán védett a szegedieknél.

A párharc első mérkőzését június 9-én rendezik Koperben, a visszavágóra június 13-án kerül sor Veszprémben. Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott svéd szövetségi kapitánya még nem hirdette ki a bő keretét.

A vb-t 2019. január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben.

Dánia és Németország csapata házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikus résztvevője a világbajnokságnak, amelyre már kijutott Spanyolország, Angola, Egyiptom, Tunézia, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia, Dél-Korea és Japán. A kilenc európai párharc győztesén kívül még a Pánamerikai bajnokság három dobogósa indulhat a tornán.

A SZLOVÉN FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ KERETE
KAPUSOK:
Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urh Kastelic (PPD Zagreb, horvát), Urban Lesjak (Celje PL)
JOBBSZÉLSŐK:
Blaz Janc (Vive Kielce, lengyel), Gasper Marguc (Telekom Veszprém), Gal Marguc (Celje PL)
JOBBÁTLÖVŐK: Jure Dolenec (Barcelona, spanyol), Vid Kavticnik (Montpellier HB, francia), Ziga Mlakar (Celje PL)
IRÁNYÍTÓK: Marko Bezjak (Magdeburg, német), Rok Ovnicek (Gorenje Velenje), Aleks Vlah (Koper), Miha Zarabec (THW Kiel, német)
BEÁLLÓK: Blaz Blagotinsek (Telekom Veszprém), Matej Gaber (Mol-Pick Szeged), Matic Suholeznik (Celje PL), Igor Zabic (Wisla Plock, lengyel)
BALÁTLÖVŐK: Nik Henigman (Riko Ribnica), Borut Mackovsek (Celje PL), Gregor Potocnik (Gorenje Velenje)
BALSZÉLSŐK: Darko Cingesar (Pays d'Aix UC, francia), Niko Medved (Gorenje Velenje)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik