Férfi kézilabda: hajrágóllal verte meg a Veszprém a Celjét

Vágólapra másolva!
2018.08.31. 18:37
Címkék
Szoros mérkőzést játszott, de győzelemmel hangolt a szezonrajtra a Telekom Veszprém, amely 30–29 verte meg hazai pályán a szlovén bajnok RK Celjét.

Az első félidőben a Celje játszott lendületesebben, a Veszprém a játékrész nagyobbik felében csupán futott az eredmény után. A szlovén bajnok hol egy, hol két góllal vezetett. A magyar csapat aztán a hajrára összeszedte magát, így végül 15–15-ös döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

Fordulás után a Veszprém került előnybe, a 28. minutumban pedig már három góllal is elléptek Ljubomir Vranjes tanítványai. Az utolsó negyed órában már érezhetően pihentette legnagyobb neveit a Veszprém és a Celje is, mindez a védekezés fellazulásához vezetett mindkét oldalon.

A szlovénok végig szorosan ott maradtak a hazaiak nyakán, ám a vezetést egyszer sem tudták visszavenni. Az utolsó percben hetesből ugyan egalizáltak a vendégek, a Veszprém a találkozó utolsó akciójából betalált, ezzel pedig 30–29-re megnyerte a mérkőzést.

Nagy Lászlóék így győzelemmel hangoltak a bajnoki rajtra: a K&H Ligában jövő szerdán a Csurgó ellen kezdenek az „építők".

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, FÉRFIAK
Telekom Veszprém–RK Celje PL 30–29 (15–15)
Legjobb dobók:
Gajic 6 (1), Mackovsek 5, P. Nenadics, Strlek 4-4, ill. B. Vujovics 8, Kodrin 5, Gal Marguc 4 (1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik