Férfi kézi: „Gyermeteg hibákat követtünk el, megérdemeltük a vereséget”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.10. 09:39
null
Bodó Richárdból (fehérben) hiába készültek a szlovénok, nem tudták megállítani (Fotó: MTI/Ilyés Tibor)
Veszelin Vujovics, a szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nagyon csalódottan és feldúltan értékelt azok után, hogy csapata hazai közönség előtt öt góllal (24–29) kikapott a mieinktől világbajnoki selejtezőn. A montenegrói szakember úgy véli, játékosai amatőr hibákat követtek el és megérdemelték a vereséget. Vujovics gondjait tetézi, hogy egyik kulcsembere, a Mol-Pick Szegedet erősítő Matej Gaber szemsérülés miatt kihagyhatja a párharc szerdai, veszprémi visszavágóját.

„Teljesen egyértelmű, hogy nem lehetek elégedett azzal, amit láttam – kezdte Vujovics. Remélem, kijavítjuk a hibáinkat, nyomást helyezünk a magyarokra Veszprémben, és jobban játszunk majd. Készültünk két kulcsjátékosukra, Bánhidi Bencére és Bodó Richárdra, mégis dobtak kilenc gólt az első tizenöt percben. Nem kerestük a test a test elleni kontaktusokat, nem voltunk kellően kemények, néhány játékosunk pedig »meg sem érkezett« a mérkőzésbe. Nem volt vezetőnk a pályán, Miha Zarabec és Marko Bezjak sem tudott a csapat élére állni. Gyermeteg hibákat követtünk el, hiányzott belőlünk a koncentráció, megérdemeltük a vereséget. Mindig optimista vagyok, de higgyék el, nagyon nehéz feladat vár ránk a visszavágón.”

 

Hasonlóan elkeseredetten nyilatkozott Borut Mackovsek, aki három góllal terhelte meg a kapunkat.

„Lassan kézilabdáztunk, ilyen játékkal Magyarországon sem fogunk nyerni. A védekezésünk volt a leggyengébb pontunk. Tudtuk, hogy a magyaroknak nehéztüzéreik vannak, akik lábon nem annyira mozgékonyak, de ma ők voltak a jobbak, így jár nekik a gratuláció. Sokszor elveszítettük a labdát, nem értékesítettük a ziccereinket, és két üres kapus helyzetet is elhibáztunk. El kell felejtenünk ezt a mérkőzést, Veszprémbe mindent vagy semmit alapon utazunk” – mondta az RK Celje balátlövője.

Hogy a Mol-Pick Szeged játékosa, Matej Gaber is a társakkal tarthat-e hazánkba, egyelőre kérdéses. A 26 éves beállónak a koperi mérkőzésen valószínűleg beszakadt a kötőhártyája, de hétfőn kontrollvizsgálaton vesz részt a szemészeten, akkor derül ki, hogy játszhat-e a mieink elleni.

A veszprémi visszavágóra június 13-án, szerdán 19 órától kerül sor. A párharc győztese kijut a jövő januárban rendezendő, dán–német közös rendezésű világbajnokságra.

FÉRFI KÉZILABDA, VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
1. MÉRKŐZÉS
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 24–29 (14–13)

Koper, Arena Bonifika, 3000 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok)
SZLOVÉNIA: Lesjak – Marguc, DOLENEC 2, Blagotinsek 2, MACKOVSEK 3, Gaber 1, ZARABEC 4. Csere: Kastelic (kapus), Cingesar 3, KAVTICNIK 7 (4), Bezjak, Medved, Suholeznik, Vlah, Janc 2, Mlakar. Szövetségi kapitány: Veszelin Vujovics
MAGYARORSZÁG: Mikler – Hornyák, NAGY L. 3, LÉKAI 6, Bánhidi 2, BODÓ 6, BÓKA 6. Csere: SZÉKELY (kapus), ILYÉS 1, Balogh Zs. 3 (1), Sipos 1, Ancsin, SCHUCH, Juhász Á, Ligetvári 1. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 11. p.: 6–3. 17. p.: 8–7. 21. p.: 11–8. 26. p.: 12–12. 38. p.: 17–17. 45. p.: 20–22. 48. p.: 23–23. 52. p.: 23–26. 59. p.: 23–29
Kiállítások: 18, ill. 26 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Veszelin Vujovics:
– Hatalmas csalódás ért. Olykor nem azt játszotta a csapatom, amit kértem és vártam. A második félidőben, amely rettentően kemény volt, a magyarok fegyelmezettebbek voltak. Veszprémben nem adjuk fel, öt góllal mi is nyerhetünk.
Ljubomir Vranjes: – Hatvan percig azonos hőfokon küzdöttünk, ennek az eredménye a siker. Szlovéniában huszonkilenc gólt lőttünk, ez önmagáért beszél. A védekezésünk sorsdöntő volt, Schuch állt a tengelyében. Ellensúlyozni tudtuk a sok kiállítást. A selejtezőnek csak a felénél vagyunk, de jól állunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik