Férfi kézi: Gulyás István és Nagy László örül a döntésnek

I. SZ., N. P.I. SZ., N. P.
Vágólapra másolva!
2020.04.24. 18:01
null
Gulyás István a válogatott, Nagy László a Veszprém nevében fejezte ki az örömét (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
Gulyás István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya örömmel fogadta, hogy csapata az EHF döntése nyomán selejtező nélkül kijutott a világbajnokságra. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutó veszprémi csapatnál óvatosan ugyan, de örülnek.

„Hogy mik az első gondolatok, amelyek megfogalmazódtak bennem az EHF döntését követően? Rádöbbentem, milyen jól szerepeltünk az idei Európa-bajnokságon – mondta Gulyás István szövetségi kapitány. – Svédországban egy kicsit kifulladtunk a végére, a kilencedik helyünk azonban most mégis meghatározza a sorsunkat. Eddig nem állt mellénk a szerencse, többször kellett újból csapatot építeni, ám a kemény munkának végül csak meglett a hozadéka. Jelenleg a napos oldalon vagyunk, remélem, szeptemberben minden visszatér a rendes kerékvágásba. Nem gondoltam volna, hogy első kapitány-éveimben két nagy világversenyen is szerepelhetek a válogatottal.”

A Telekom Veszprémnél vegyes érzelmekkel fogadták, hogy a nyolcaddöntő és a negyeddöntő lejátszása nélkül a decemberi négyes döntőbe jutottak.

„Az igazság az, hogy a körülmények elég érdekesek, hiszen nehéz időket élünk. Nem igazán tudom, hogy fejezzem ki magam, keresem a szavakat – idézi David Davis vezetőedzőt a klub honlapja. Egyértelmű, hogy az EHF azért hozta ezt a döntést, mert ez a legjobb a kézilabda társadalomnak. Másodikok voltunk a csoportban, így juthattunk be a Final4-ba. Azt gondolom, hogy el kell fogadni ezt a helyzetet, akár jó, akár rossz ez most. Tudom, hogy mindenki Kölnbe szeretne jutni, és mindenkinek meg is volt rá a lehetősége, hogy megharcoljon érte, szóval most biztosan sokan csalódottak.”

„Ha a szurkolók szempontjából közelítem meg a dolgot, akkor ők egy nyolcad-, és egy negyeddöntő megtekintésétől estek el, mi pedig attól, hogy lejátsszuk ezeket a mérkőzéseket. Ez mindenképpen izgalmas lett volna, függetlenül az ellenféltől – mondta Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója. – Sportolói és szurkolói szemszögből is sajnálatos, viszont egyben ugyanannyira örömteli is, hiszen a Veszprém idén is ott lesz a Final Fourban, ennek pedig, mint szakmai igazgató nagyon örülök. Az, hogy hogyan, szintén a munkánkat minősíti, mivel nem csak a szezon végére kell élessé válni, hanem idény közben is, és a csoportban megszerzett második hellyel kivívtuk az újabb négyesdöntőben való szereplést. Én örülök neki.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik