Férfi kézi EHF-kupa: Lisszabonban közelíthet Berlinhez a Pick

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.20. 09:28
A sokkal erősebb keretű, ezért esélyesebb Pick Szeged célja egyértelmű a lisszaboni Sporting CP ellen: be akar jutni a férfi kézilabda EHF-kupa négyes döntőjébe, amelynek május közepén Berlin ad otthont.

Ehhez két lépést kell megtennie, egyet húsvétvasárnap, magyar idő szerint este hat órától a portugál együttes otthonában, majd egy hét múlva itthon. Összesítésben pedig gond nélkül le kell gyűrnie az európai élcsapatokkal nem összemérhető ellenfelét.

„A Sporting videóra rögzített több meccsét elemezve készültünk, és kellő óvatossággal, de önmagunkban bízva várjuk a vasárnapi lisszaboni mérkőzést – mondta Carlos Pastor edző. – Ellenfelünk stílusa hasonlít a csoportküzdelmekben kétszer legyőzött Eperjeséhez, vagyis szélvész gyorsan támad, szélsőit alig lehet utolérni vagy megállítani, ezért rengeteg gólt lőnek. Az alap a védelmünk megszervezése lesz."

Az EHF-kupa góllövőlistáját a lisszaboniak jobbszélsője, Caseiro Portela vezeti, balszélsőjük, Silva Osorio Solha a negyedik. A fináléban a Bragával mérkőző SCP friss Portugál Kupa-győztesként várja a Picket.

„Erős csapat vár ránk, amelynek sok a tapasztalata. Megvan a minősége ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen, de ha koncentráltak leszünk, legyőzhetjük. A védekezés lesz a kulcs, és hogy kevés hibát kövessünk el. A sportág egyre nagyobb figyelmet kap az országban, ez pedig a portugál csapatok európai szereplésének is köszönhető" – mondta Portela az európai szövetség honlapjának.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Sporting (portugál)–PICK SZEGED vasárnap, 18.00
Nantes (francia)–Montpellier (francia) hétfő, 19.30
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Constanta (román)–Lugi (svéd) 31–21 (15–10)
A Füchse Berlin – mint a final four házigazdája – a D-csoport megnyerésével automatikusan kvalifikálta magát a négyes döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik