HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.11.20 10:39 Frissítve: 2017.11.20 11:55

Férfi kézi Eb: súlyos gondok Splitben, lehet, új helyszín után kell nézni

Súlyos nehézségekkel szembesült a Horvát Kézilabda-szövetség és a jövő januári férfi Európa-bajnokság szervezőbizottsága: a kontinenstorna spliti helyszíne ugyanis nem áll készen a rendezésre, noha a Spaladium Arenában játszaná csoportmeccseit a hazai válogatott, és odatervezték az Eb megnyitóját is.

HIRDETÉS
split
A spliti aréna kívülről építési területnek tűnik (Fotó: Tportal.hr)

 

 

A január 12-én kezdőd és 28-ig tartó férfi kézilabda Európa-bajnokságot a tervek szerint négy városban rendeznék: Zágráb, Varasd és Porec készen áll, a spliti Spaladium Arenával azonban súlyos gondok vannak. A horvát szövetségnek november 22-én, szerdán kell benyújtania a végleges névsort, de erősen kérdéses, hogy a dalmát városban egyáltalán rendezhetnek-e mérkőzéseket.

Márpedig oda tervezték a megnyitót, és ott játszaná Horvátország a csoportmérkőzéseit Izland, Svédország és mindjárt a nyitó napon Szerbia ellen.

A Tportal.hr beszámolója szerint szűk két hónappal az Eb-rajt előtt az EHF és a horvát szövetség leküzdhetetlen akadályokba ütközött. A Spaladium Arena ugyanis csődbe ment, maga a létesítmény csak alkalmanként működik. A rendezéshez előírt tervekből semmi sem valósult meg, belül még csak-csak rendben van a létesítmény, de a környezete még mindig nagy építési telekhez hasonlít. A csarnok ahelyett, hogy Split büszkesége lett volna, a város nemkívánatos terhévé vált.

splitarena
Belül kevesebb lenne a tennivaló (Fotó: Tportal.hr)

 

A munkálatok befejezéséhez és a csarnok Eb alatti, kéthetes működtetéséhez egymillió-negyvenegyezer kuna (39 millió forint) szükséges, az összeg fedezné a bérletet, a fűtési költségeket, a karbantartást, az áram, a víz, az internet, illetve a takarítás díját. De jutna belőle a Spaladium Arena homlokzatára, illetve a környező utak közlekedési lámpákkal történő megerősítésére is, amit az EHF külön kért, hiszen a jelenlegi állapot nem felel meg az előírt szabványoknak.

Split városa azonban csupán 900 ezer kunát (33.6 millió forint) adna, azaz 141 ezer kuna (5.4 millió forint) még hiányzik. A portál szerint amennyiben 48 órán belül nem teremtik elő a hiányzó összeget, Split elveszíti a rendezés jogát. Ebben az esetben Eszék lehet a beugró.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.18 16:01:28

Kézilabda nemzetisport.hu

Öt gól is volt már a Szeged hátránya, végül egy pontot szereztek Bánhidiék a dánok ellen.

2018.11.17 18:09:04

Kézilabda nemzetisport.hu

Parádés kapusteljesítmény, hatalmas tempó: a címvédő kiütötte és kiejtette a Koprivnicát.

2018.11.17 15:22:15

Kézilabda nemzetisport.hu

A háromgólos idegenbeli vereség után itthon kilenccel nyert a bakonyi együttes.

2018.11.17 14:59:44

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS (Kristiansand)

Nyolc góllal nyertek a norvégok, Lunde lehúzta a rolót.

2018.11.15 13:03:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott a csoportban Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS