MTI/NSO 2017.04.28 16:04 Frissítve: 2017.04.28 21:40

Férfi kézi Eb-sel.: Vilovszki is bekerült a dánok elleni keretbe

A szerb származású kézilabdázó, Uros Vilovszki is bekerült a magyar férfiválogatott keretébe, amely az olimpiai bajnok Dánia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készül.

 

Uros Vilovszki is bekerült a magyar válogatott dánok elleni keretébe (Fotó: Szabó Miklós)

Xavier Sabaté szövetségi kapitány csapata csütörtökön 20 órától a Papp László Budapest Sportarénában fogadja a dánokat az 1. csoport rangadóján, majd vasárnap 20.30-tól Aarhusban játszik velük.

A 33 éves, zentai születésű Vilovszki 2006-ban igazolt Veszprémbe, később játszott Balatonfüreden, valamint a francia Montpellier és a román Baia Mare színeiben, jelenleg pedig a német Bergischer HC együttesét erősíti. A magyar állampolgárságot pedig 2014 tavaszán vette fel.

Vilovszkihoz hasonlóan újoncként került a nehezen összeállított 18-as keretbe Szita Zoltán, de Győri Mátyás is csak egyszer viselte a címeres mezt. Főleg a széleken, de más posztokon is nehéz helyzetbe került csapatunk a sorozatos sérülések miatt. Ezért hiányzik Ancsin Gábor (comb), Bartók Donát (kéz), Bartucz László (gerinc), Fazekas Nándor (gerinc), Harsányi Gergely (comb), Hornyák Péter (boka), Nagy Kornél (térd) és Vaskó Péter (comb).

A januári világbajnokság után már nem kíván a legjobbak között szerepelni Gulyás Péter, Iváncsik Gergő és Zubai Szabolcs. A jövő heti Népfürdő utcai tréningekre a veszprémi Tóth Attilát és a gyöngyösi Országh Ádámot hívta még be Xavier Sabaté és Debre Viktor másodedző, de a két balkezes tehetség nem játszik majd a dánok ellen.

„Nem könnyű a helyzetünk, ám nyilván a lehető legjobb, több tehetséges fiatallal felálló keretet igyekeztünk összeállítani – mondta a Nemzeti Sportnak a friss keretről Sabaté. – A lehetőséget kapó fiatalokra lehet egy-két éven belül alapozni a jövő válogatottját. Óriási kihívás az olimpiai bajnok ellen szerepelni, és egyben sok tapasztalat is szerezhető a két találkozón. A csoportunkból tovább kell jutnunk, ez a legfontosabb."

 

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Borbély Ádám (Veszprém), Mikler Roland (Veszprém), Székely Márton (Tatabánya).
Jobbszélső: Iváncsik Tamás (Elverum, norvég)
Jobbátlövők: Nagy László (Veszprém), Balogh Zsolt (Szeged)
Irányítók: Császár Gábor (Schaffhausen, svájci), Győri Mátyás (Balatonfüred), Juhász Ádám (Tatabánya), Lékai Máté (Veszprém)
Beállósok: Bánhidi Bence (Szeged), Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Tatabánya), Vilovszki Uros (Bergischer HC, német)
Balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Dzsamali Iman (Meskov Breszt, fehérorsz), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Veszprém)

A dán keret
Kapusok:
Niklas Landin (THW Kiel, német), Kevin Möller (Flensburg-Handewitt, német)
Átlövők: Michael Damgaard (SC Magdeburg, német), Mikkel Hansen (PSG, francia), Jacob Holm (Esbjerg), Niclas Kirkelökke (GOG), Martin Larsen (Aalborg), Nikolaj Markussen (Bjerringbro Silkeborg), Mads Mensah Larsen (Rhein Neckar Löwen, német), Henrik Möllgaard (PSG, francia), Kasper Söndergaard (Skjern)
Irányítók, szélsők: Anders Eggert (Flensburg-Handewitt, német), Rasmus Lauge Schmidt (Flensburg-Handewitt, német), Hans Lindberg (Füchse Berlin, német), Casper Mortensen (Hannover-Burgdorf, német), Morten Olsen (Hannover-Burgdorf, német), Lasse Svan Hansen (Flensburg-Handewitt, német)
Beállók: Anders Zachariassen (Flensburg-Handewitt, német), Henrik Toft Hansen (Flensburg-Handewitt, német), René Toft Hansen (THW Kiel, német)

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 1. csoport
3. forduló, május 4., csütörtök

Magyarország–Dánia, Papp László Budapest, Sportaréna 20.00

4. forduló, május 7., vasárnap
Dánia–Magyarország, Aarhus 20.30

A csoport állása: 1. Dánia 4 pont (65–43), 2. Magyarország 4 (52–43), 3. Hollandia 0 (47–57), 4. Lettország 0 (39–60)

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő kontinensviadalon.

 

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.29 07:20:10

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A visszavonuló és anyai örömök előtt álló Soós Viktória mesél küzdelemről, önbizalomról és jövőbeni tervekről.

2017.06.24 22:55:34

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

„Ősszel az lesz a legnagyobb feladatunk, hogy alkalmazkodjunk az új kapitány stílusához.”

2017.06.22 22:14:08

Kézilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Egy-egy hazai héroszunknak azért is érdemes legalább egyszer elzarándokolnia a Székelyföldre, mert ezáltal önmagáról, saját küldetéséről, felelősségéről is többet tud meg; annyit feltétlenül, hogy győzelmeivel hány, más országban élő honfitársának, hívének szerez örömet, teremt újabb és újabb, láthatatlan, mégis eltéphetetlen kapcsokat.

2017.06.18 18:48:56

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott öt góllal nyert a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, Veszprémben.

2017.06.16 09:49:11

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ezúttal sem volt elégedett.