Férfi kézi Eb: a norvégok visszavonták az óvásukat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.30. 11:00
null
A németek tényleg többen voltak a pályán a megengedettnél
A Norvég Kézilabda-szövetség visszavonta fellebbezését, amelyet a férfi Európa-bajnokság elődöntőjében lejátszott norvég–német mérkőzés után nyújtott be.



A lengyelországi Európa-bajnokság elődöntőjének első mérkőzését Németország 34–33-ra nyerte meg hosszabbítás után Norvégia ellen. A skandináv ország szövetsége a találkozót követően óvást nyújtott be, mivel az utolsó német gól után a megengedettnél több német játékos tartózkodott a pályán, holott még volt hátra néhány másodperc.

A norvégok szombat délelőtt visszavonták óvásukat, és a következő közleményt adták ki:

„A norvég küldöttség megtekintett több olyan fényképet és videót, amelyből világosan kiderül, hogy túl sok német játékos volt a pályán, többek között két kapus, a zsűriasztalnál azonban nem reagáltak erre. Alapesetben kétperces kiállítással kellett volna sújtani a németeket, így Norvégia hét játékossal támadhatott volna öt ellen öt másodpercig.

A Norvég Kézilabda-szövetség számára fontos a fair play, és úgy gondoljuk, hogy a kézilabda-mérkőzéseknek a pályán kell eldőlniük. A fair play szellemében az említett dokumentumok ellenére az óvást visszavontuk. A Norvég Kézilabda-szövetség egyúttal ösztönözni szeretné a részt vevő nemzeteket, valamint az EHF-et arra, hogy a tegnap történtek segítségével erősítse meg szabályrendszerét az ilyen esetek elkerülése érdekében.”

Biztossá vált tehát, hogy vasárnap Németország–Spanyolország döntőt rendeznek Krakkóban (17.30-tól), míg a horvátok a norvégokkal vívják a bronzmérkőzést (15.00).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik