Férfi kézi Eb 2020: helyosztók egy futballstadionban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 17:53
Egy stockholmi futballstadionban, a Tele2 Arénában rendezik meg a 2020-as férfi kézilabda Európa-bajnokság elődöntőit és helyosztóit.

Az európai szövetség (EHF) csütörtöki közleménye szerint a Hammarby IF és a Djurgardens IF labdarúgócsapatok otthonául szolgáló stadion több mint 20 ezer néző befogadására lesz alkalmas a kézilabdameccseken. több mint 20 ezer néző befogadására lesz alkalmas a kézilabdameccseken.

Az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű torna január 9-én kezdődik és 26-án ér véget. Ez lesz az első Európa-bajnokság a sportágban, amelyen 24 csapat vehet részt, és az is újdonság, hogy a bronzmérkőzést szombaton rendezik, vasárnapra csak a döntő marad.

Bergström Krister, a svédországi szervezőbizottság vezetője elmondta, remek hangulatot szeretnének teremteni a három stockholmi játéknap során, szombaton pedig különösen azokat az embereket akarják az arénába csábítani, akik eddig nem álltak közel a kézilabdához.

Bernd Rabenseifner, az osztrák szövetség főtitkára elárulta, a programot úgy alakították ki, hogy egyszerre csak egy mérkőzést rendeznek mindhárom országban, illetve a csoportkör után eggyel több pihenőnapot kapnak azok a válogatottak, amelyeknek sokat kell utazniuk.

Kia Otnes, a norvégiai szervezők vezetője közölte, Trondheimben egy új, nyolcezres csarnokot építenek az Európa-bajnokságra.

A csoportkör mérkőzéseinek Graz, Bécs, Trondheim, Malmö és Göteborg, a középdöntőnek Bécs és Göteborg, az elődöntőknek és a helyosztóknak pedig Stockholm ad otthont.

A selejtezők október 24-én kezdődnek, a magyar válogatott Oroszországgal, Szlovákiával és Olaszországgal találkozik. Az Európa-bajnokságra a nyolc csoport első és második helyezettjei, valamint a négy legjobb harmadik jut ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik