Férfi kézi: Csoknyaitól azt kaptam, amit vártam – Székely

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 06:55
Magabiztosan győzte le 30–22-re Szlovákiát a magyar férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn. Az Érden lejátszott mérkőzés után Bánhidi Bence és Székely Márton értékelt az NSO Tv-nek. Elmondták, keltett-e bennük némi bizonytalanságot, hogy az edzőtábor előtt csak néhány nappal nevezték meg Csoknyai Istvánt szövetségi kapitányként, illetve arról is beszéltek, milyen vele a közös munka. 

„Ahhoz képest, hogy csak hármat edzett a csapat, egész jól játszottunk, koncentráltak voltunk, megcsináltuk, amit a mester kért – értékelt Bánhidi.Mivel sima lett a vége, volt alkalom arra, hogy különböző taktikai variációkat gyakoroljunk, bár erre ott vannak az edzések, a mérkőzéseken százhúsz százalékot kell nyújtanunk, és hozni a két pontot.”

Ahogy a hat gólt szerző beállónak, úgy a második félidőt végig védő Székely Mártonnak sem ismeretlen Csoknyai István, aki egyelőre a szlovákok és a soron következő, olaszok elleni Eb-selejtezőn irányítja a válogatottat,de akár hosszú távon is ő lehet a szövetségi kapitányLjubomir Vranjes távozása után.

„Balatonfüreden már dolgoztam vele egy évet, teljes mértékben azt kaptam tőle, amit vártam. Mellette nyilván Szathmári Jánosnak is nagyobb szerepe van ezen a héten, úgy érzem, eddig nagyon jó munkát végeztünk együtt. Most jön a hét második fele, remélem ugyanott folytatjuk, ahol abbahagytuk”– mondta Székely.

Bár a csapat már megajándékozta egy győzelemmel a szerdán születésnapos Csoknyai Istvánt, a kapus azt is elárulta, lesz-e folytatás.

FÉRFI KÉZILABDA
EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 30–22 (16–9)
Érd,2200 néző.Vezette:Mazeika, Gatelis (litvánok)
MAGYARORSZÁG:MIKLER – Hornyák 3, Ancsin G. 3, LÉKAI 4, BÁNHIDI 6, Bodó 3, BÓKA 5. Csere: SZÉKELY M. (kapus), Schuch 1, Ilyés, Sipos, BALOGH ZS. 4 (1), Faluvégi, Ligetvári, Juhász Á. 1, Bartók D. Szövetségi kapitány:Csoknyai István
SZLOVÁKIA:Zerinovic – Urban 3, Hruscak 1, Duris 2, SLANINKA 5, Rabek, STRANOVSKY 7 (4). Csere: Shejbal, Paul (kapus), Kancel, Kalafut 1, M. Mikita 1, Volentics 1, Briatka 1, Petro.Szövetségi kapitány: Heine Jensen
Az eredmény alakulása.6. p.: 5–1. 11. p.: 6–5. 19. p.: 9–8. 22. p.: 12–9. 35. p.: 19–11. 46. p.: 23–15. 50. p.: 26–18. 55. p.: 28–20
Kiállítások:8, ill. 6 perc
Hétméteresek:1/1, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Csoknyai István:
– Megtartotta csapatom, amit ígért, győzött a születésnapomon. Remekül játszott védekezésben és támadásban is, valamint a kapusokra sem lehetett panaszom. A kapott huszonkét gól önmagáért beszél. A lőtt harminc szintúgy. A védekezésből lerohanásokat tudtunk vezetni, a felállt védőfallal szemben Lékai kiválóan szervezte a játékunkat. Nem látszott a teljesítményén, hogy klubjában csak az utóbbi időben kap több feladatot.
Heine Jensen:– Megérdemelten nyertek a magyarok, mert hiába próbáltunk több taktikai variációt, egyikkel sem tudtunk föléjük kerekedni. Főleg a védekezésük volt igen hatékony, de ezt mi is segítettük pontatlan, fegyelmezetlen támadójátékunkkal. A kapusaink alig találkoztak a labdával. Az oroszok ellen szombaton javítanunk kell, hogy a továbbiakban legyen esélyünk a továbbjutásra.

A csoport másik meccsén:Oroszország–Olaszország 34–20(18–7)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik