HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.12 07:40 Frissítve: 2018.10.12 09:47

Férfi kézi: Csoknyai és Gyurka el tudná vinni a válogatottat – Mocsai Lajos

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora szerint magyar szakemberek kezébe kell adni a férfi kézilabda-válogatott irányítását. A korábbi férfi és női szövetségi kapitány a Sport TV Mai helyzet című műsorában azt mondta, Csoknyai István és Gyurka János párosa egy rutinos szakmai igazgatóval kiegészülve meg tudná oldani a feladatot.

HIRDETÉS
Mocsai Lajos szerint két alternatíva van a férfiválogatottnál

 

 

„A vébén a viszonylagos jó csoportbeosztás miatt lehetőség nyílik egy jó szereplésre, esetleg az olimpiára való kijutásra. Ezért lehet, hogy rövidtávon egy tapasztalt, nemzetközi edző a megoldás, mellette mindenképpen egy magyar edzőpárossal. Természetesen nem muszáj így elindulni, de nem szeretném, hogy a magyar edző rögtön elveszítse a későbbi lehetőségét” – fogalmazott Mocsai Lajos, aki kifejtette, ha nem sikerülne jól a világverseny a magyar edzőnek, az presztízsveszteség lenne, és nehezebben kapna további feladatot.

 
Tíz kapitányjelölt, Sabaté esélyes, magyar is a stábban

„A másik lehetőség a Csoknyai István, Gyurka János páros egy olyan szakmai igazgatóval, akinek van világverseny-tapasztalata. Ezzel a párossal hosszú évekig együtt dolgoztam a Nemzeti Akadémián, Csoknyai István öt évig volt nagyon komoly segítőtársam Veszprémben. Olyan szakmai erő rejlik bennük, a védekezés területén, illetve a játékelméletben olyan szinten együtt vannak, hogy el tudják vinni a válogatottat. Viszont nem az én kompetenciám dönteni.”

Xavier Sabaté nevét többször is bedobták mint lehetséges és ideális jelöltét, vele kapcsolatban Mocsai azt jegyezte meg, hogy nem tudja, jelenlegi klubjától ki lehet-e kérni.

„Ez ne legyen az én felelősségem! Elmondtam, hogy két alternatíva van. Mindig is magyarember-párti voltam, ezt bátran vállalom. Egy szakmai igazgató és két ilyen komoly edzőkolléga meg tudja oldani a feladatot. Ha ez sikeres, akkor hosszú távon megtaláltuk azt a párost, amely erre alkalmas.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.17 23:56:26

Kézilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Érdekes lenne tudni, hogy a sportolók közül hányan és mennyit értenek a tréningeken és meccseken elhangzó utasításokból. S tesztként lefordíttatni velük az edzői monológokat.

2018.12.16 16:17:45

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Franciaország női kézilabda-válogatottja visszavágott az oroszoknak, és első Európa-bajnoki címét ünnepelheti.

2018.12.14 20:50:14

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak most döbbenek rá, hogy már-már az ilyenkor, advent tájékán szokásos óhajainkat fogalmaztam meg. Pedig isten bizony, csak kézilabdázásról akartam írni.

2018.12.14 08:46:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Pálinger Katalin a csapategységet emelte ki, és úgy látja, az erőnléti munkában még van tartalék.

2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS