nemzetisport.hu 2018.10.12 07:40 Frissítve: 2018.10.12 09:47

Férfi kézi: Csoknyai és Gyurka el tudná vinni a válogatottat – Mocsai Lajos

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora szerint magyar szakemberek kezébe kell adni a férfi kézilabda-válogatott irányítását. A korábbi férfi és női szövetségi kapitány a Sport TV Mai helyzet című műsorában azt mondta, Csoknyai István és Gyurka János párosa egy rutinos szakmai igazgatóval kiegészülve meg tudná oldani a feladatot.

Mocsai Lajos szerint két alternatíva van a férfiválogatottnál

 

 

„A vébén a viszonylagos jó csoportbeosztás miatt lehetőség nyílik egy jó szereplésre, esetleg az olimpiára való kijutásra. Ezért lehet, hogy rövidtávon egy tapasztalt, nemzetközi edző a megoldás, mellette mindenképpen egy magyar edzőpárossal. Természetesen nem muszáj így elindulni, de nem szeretném, hogy a magyar edző rögtön elveszítse a későbbi lehetőségét” – fogalmazott Mocsai Lajos, aki kifejtette, ha nem sikerülne jól a világverseny a magyar edzőnek, az presztízsveszteség lenne, és nehezebben kapna további feladatot.

 
Tíz kapitányjelölt, Sabaté esélyes, magyar is a stábban

„A másik lehetőség a Csoknyai István, Gyurka János páros egy olyan szakmai igazgatóval, akinek van világverseny-tapasztalata. Ezzel a párossal hosszú évekig együtt dolgoztam a Nemzeti Akadémián, Csoknyai István öt évig volt nagyon komoly segítőtársam Veszprémben. Olyan szakmai erő rejlik bennük, a védekezés területén, illetve a játékelméletben olyan szinten együtt vannak, hogy el tudják vinni a válogatottat. Viszont nem az én kompetenciám dönteni.”

Xavier Sabaté nevét többször is bedobták mint lehetséges és ideális jelöltét, vele kapcsolatban Mocsai azt jegyezte meg, hogy nem tudja, jelenlegi klubjától ki lehet-e kérni.

„Ez ne legyen az én felelősségem! Elmondtam, hogy két alternatíva van. Mindig is magyarember-párti voltam, ezt bátran vállalom. Egy szakmai igazgató és két ilyen komoly edzőkolléga meg tudja oldani a feladatot. Ha ez sikeres, akkor hosszú távon megtaláltuk azt a párost, amely erre alkalmas.”

2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.

2019.07.23 21:25:20

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Játékosaik méltósága a legfontosabb, amelyben sosem sértenék vagy aláznák meg őket – aki valaha eltöltött egy lélegzetvételnyi időt a verseny-sportban, tudja, mekkora kincs ez.