„Császár Gábor vérbeli irányító és igazán jó ember”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.12. 10:44
null
Császár Gábor és a párizsi csapattársak a PSG nyári dohai edzőtáborában (Fotó: psghand.fr)
Csütörtök este a Toulouse–PSG Handball mérkőzéssel megkezdődik a francia férfi kézilabda-bajnokság 2013–2014-es idénye. A L'Équipe francia sportnapilap a PSG nyáron igazolt magyar légiósa, Császár Gábor várható szerepének áttekintésével vezeti fel a nyitányt.

 

„Gábor vérbeli irányító, nagyon jól passzol, képes megbontani a védelmet, új kombinációkat elindítani. A gólszerzés nem tartozik a prioritásai közé, nem törekszik arra, hogy ő fejezze be a támadásokat" – érzékeltette a magyar légiós csapatember mivoltát Bruno Martini, a korábbi 202-szeres francia válogatott kapus, a PSG általános menedzsere.

Philippe Gardent vezetőedzőnek az irányító poszton további két klasszis áll a rendelkezésére Mladen Bojinovics és Daniel Narcisse személyében, ami lehetőséget nyújt arra, hogy Császár képességeit a taktikai variációk mélyítésére használják.

„Az átlövőink igencsak megosztják majd a védők figyelmét, ez valószínűleg az ő számára is teret nyit" – mondta Martini, jelezve, ha adva vannak a körülmények, Császár képes szórni a gólokat, ahogyan a szezon előtti torna, a Trophée des Champions bronzmeccsén is tette a Montpellier ellen (a magyar játékos nyolc gólt lőtt a 45–27-re megnyert meccsen, ő volt a párizsiak második legeredményesebb játékosa).

„A pályán irányító, az öltözőben nem" – utal alcímében a L'Équipe arra, hogy Császár sohasem igyekszik a rivaldafénybe, szerződtetése részben ezért nem járt akkora hajcihővel a médiában, mint Narcisse-é és Igor Vorié.

„Csendes, visszahúzódó srác – jellemezte őt Philippe Gardent, aki néhány éve már a Chambéryben is edzette őt. Martini hozzátette: – Nagyon jól nevelt és érdekes játékos, igazán jó ember, de néha bátorításra szorul."

A L'Équipe feleleveníti, hogy Császár kicsit keserű szájízzel jött el Veszprémből, és hogy nagy kihívás vár rá, hiszen – a magyar játékos korábbi szavaival – „nem könnyű úgy klubot cserélni, hogy az új helyen senkit sem ismersz".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik