nemzetisport.hu 2019.11.18 16:41 Frissítve: 2019.11.18 17:02

Férfi kézi: Császár Gábor újra válogatott lehet – Nagy László

A Magyar Kézilabda-szövetség alelnökeként dolgozó Nagy László nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Császár Gábor helyettesítse a sérült Lékai Mátét a januári Európa-bajnokságon.

Császár Gábor visszatér a válogatottba? (Fotó: Török Attila)

Lékai Máté két hete térdsérülést szenvedett, ami miatt veszélybe került az Európa-bajnoki szereplése.

Lékai első számú helyettese, Juhász Ádám szintén sérült, így kerülhet képbe Császár Gábor.

Nagy László Császár Gáborral a válogatottban (Fotó: Szabó Miklós)

„Bizakodók vagyunk, de természetesen az első és legfontosabb Máté egészségi állapota, és ezt nem mint sportigazgató közelítem meg. Ha ő érez magában, illetve a térdében annyit, hogy elvállalja az Európa-bajnokságot, akkor őt ismerve ott lesz a magyar válogatottnál – mondta Nagy László a Sport Televízió Harmadik Félidő műsorában. – Tegyük fel, hogy nem, mert ez a reális, akkor valóban van egy Császár Gábor, aki az elmúlt fordulókban rengeteg gólt szerzett. Természetesen felvetődött a neve, de a kapcsolatot még nem vettük fel. Ugye elsősorban ez is a szövetségi kapitány és a másodedző feladata.”

Nagy elmondta Császárról, hogy a 2022-ben Szlovákiában és Magyarországon rendezendő Eb-re való felkészülésben már nem feltétlenül számolnak vele, de a válogatott kapuját senki előtt sem zárják be.

A szövetségnél vállalt pozíciója mellett a Telekom Veszprém sportigazgatójaként is dolgozó Nagy a klubról elmondta, középtávú cél, hogy több magyar fiatal kerüljön az első csapat keretébe.

„Egy-két Seha-liga-mérkőzésen már az U19-20-as együttesünk megmérette magát. Hála Istennek vannak olyan fiatalok, akik majd később, idővel, de remélhetőleg a Veszprém felnőttgárdájában is szerepet kaphatnak – fogalmazott Nagy László. – Törekvésünk, hogy egy 16-18 fős alapkeret alakuljon ki, és ehhez csatlakozzon még három-négy utánpótlásszintű, elsősorban magyar játékos. Törekszünk arra, hogy »magyarosítsuk« a veszprémi csapatot.”

2019.12.13 19:12:09

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ám most már elkerülhetetlenül szükség lesz arra is, hogy a magyar női kézilabda-válogatott torkán a késsel, kétségbeesetten küzdve is képes legyen bravúrgyőzelmeket aratni – ugyanis most ez az állomás következik.

2019.12.12 15:31:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A svédek kiütötték a németeket, a magyar női kéziválogatott utazhat a kvalifikációs tornára.

2019.12.11 04:14:17

Kézilabda PAPP BÁLINT

A szövetségi kapitánynak is van miből okulnia; csak szélről nem lehet meccseket nyerni.

2019.12.11 06:56:18

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), HATÁR DÁVID (Budapest), RUSZNÁK GYÖRGY (Budapest)

Norvég–spanyol és orosz–holland elődöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon.

2019.12.10 23:13:21

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ami azonban nincs, vagy legalábbis a hatékony verzióját még nem vettük észre: a számonkérés. Számonkérés az egyesületi munkáról, a tehetséggondozásról, a befektetett tőke és munka megtérüléséről.