Férfi kézi: „Büszkék lehetünk, hogy Vranjes minket választott”

Vágólapra másolva!
2017.02.03. 10:38
Marosi László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke szerint büszkének kell lenni arra, hogy Ljubomir Vranjes Magyarországot választotta, s a nyártól a veszprémi csapat mellett hazánk férfiválogatottját is irányítja majd.

A szakember pénteken, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában a svéd tréner szerződtetésének körülményeiről nem árult el részleteket, annyit jegyzett meg, hogy a szövetség jókor volt jó helyen, s az adódó lehetőséget ki kellett használnia.M4 Sport Sportreggeli című műsorában a svéd tréner szerződtetésének körülményeiről nem árult el részleteket, annyit jegyzett meg, hogy a szövetség jókor volt jó helyen, s az adódó lehetőséget ki kellett használnia.

Marosi úgy látja, Vranjes szakmai életútja bizonyítja, hogy nem hoz meggondolatlan döntéseket, így ezt a nehéz döntést is alaposan megfontolta, s büszke lehet mindenki, hogy szakmai előmenetele szempontjából is a magyar kézilabda mellett határozott.

„Az általa az elmúlt években nyújtott teljesítmény alapján teljesen alkalmas arra, hogy a magyar közegben is megfeleljen” – mondta Marosi László Vranjesről, aki szerinte származása miatt is érdekes személyiség, a szerb gyökerek miatt van benne a déli temperamentumból, illetve hazája révén az északi nyugodtságból is.

A válogatottnál július elsején kezdi meg a munkát az új kapitány, aki minden bizonnyal hoz majd újdonságokat a csapat játékába is – mondta Marosi, hozzátéve, hogy a Flensburgnál látottak alapján gyorsabb játék meghonosítása várható.

A bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája-döntős Telekom Veszprém, illetve a magyar szövetség is szerdán jelentette be Ljubomir Vranjes szerződtetését.

Az MKSZ 2020. augusztus 31-ig kötött megállapodást a svéd edzővel, aki még a Flensburgot irányítja; játékosként világbajnok és olimpiai ezüstérmes, edzőként pedig a német együttessel Bajnokok Ligáját és KEK-et nyert, sőt 2014-ben a nemzetközi szövetség (IHF) a világ legjobb edzőjévé választotta.

RÖVID ÉLETRAJZ

Ljubomir Vranjes 1973. október 3-án született a svédországi Göteborgban. Játékosként pályafutása során a Redbergslids IK (1989–1999), a BM Granollers (1999–2001), a HSG Nordhorn-Lingen (2001–2006) és az SG Flensburg-Handewitt (2006–2009) csapatában szerepelt, irányító poszton. Ez idő alatt ötször volt svéd bajnok és háromszor Svéd Kupa-győztes.

Svédország válogatottjában 164 alkalommal lépett pályára, nyert világbajnokságot (1999), háromszor Európa-bajnokságot (1998, 2000, 2002) és egyszer olimpiai ezüstérmet (2000).

Vezetőedzőként 2010 óta irányítja az SG Flensburg-Handewitt csapatát, amellyel 2012-ben megnyerte a KEK-et, 2013-ban a német szuperkupát, 2014-ben a Bajnokok Ligáját, 2015-ben pedig a Német Kupát. 2013-ban szerb szövetségi kapitány is volt. 2014-ben az év edzője lett az IHF-nél.

Forrás: handballveszprem.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik