Férfi kézi: Bukarestben folytatja a Barca sikeredzője

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.06.01. 16:34
null
Xavi Pascual (Fotó: AFP – archív)
Visszatér Bukarestbe a Barcelonával nemrégiben szerződést bontó Xavi Pascual: a világhírű spanyol kézilabdaedző a román bajnok Dinamo férficsapatának szakvezetője lesz, de sajtóhírek szerint a válogatottat is újra rábízná a szövetség.

 

A Dinamo vezetősége abban a reményben szerződtette Xavi Pascault, hogy ezzel is meggyőzheti az európai szövetséget: adjon szabadkártyát a bukaresti klubnak a Bajnokok Ligája következő idényére.

Pascual a Barcelonával kétszer is megnyerte a sorozatot (2011, 2015), és az idén is ott lesz a katalán együttessel a kölni négyes döntőben. A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap értesülése szerint az edzővel együtt igazol a Barcelonától a Dinamóhoz 21 éves fia, a balszélső Alex Garcia Pascual is.

A Barcelonával zsinórban 11 bajnoki címet nyerő Xavi Pascual 2016 és 2018 között a katalán klub mellett a román férfi válogatott szakvezetője is volt. Mivel a román szövetség stratégiájára jellemző, hogy a válogatott élére gyakran a legjobb hazai klub edzőjét nevezi ki, máris felvetődött, hogy Pascual újra legyen szövetségi kapitány is.

A nemzeti együttest jelenleg irányító Rares Fortuneanu szerződése az év végén lejár, de Alexandru Dedu, a szövetség elnöke máris jelezte, hogy nem garantálja maradását. Bár 2018-ban Pascualnak sem sikerült kijuttatnia Romániát az Európa-bajnokságra, a spanyol edző annyira komolyan vette feladatát, hogy rendszeresen tartott szakmai előadásokat is, amiért például a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem tiszteletbeli professzorának választotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik