Férfi kézi BL: Tudjuk, miben kell javulnunk – Sabaté

Vágólapra másolva!
2017.03.30. 15:23
A Telekom Veszprém szombaton a PPD Zagrebet fogadja a férfi kézi BL nyolcaddöntőjének visszavágóján. A sorsdöntő összecsapás előtt Xavi Sabaté vezetőedző, valamint Mirsad Terzic, Gasper Marguc és Aron Pálmarsson mondta el, mit vár.

„A legfontosabb, hogy győzni tudtunk Zágrábban, de ez nagyon nehéz volt. Természetesen az előny nem elég nagy ahhoz, hogy most hátradőljünk, rendkívül nehéz visszavágóra számíthatunk. Pontosan tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk, már dolgozunk is rajta – mondta a Veszprém honlapjának Xavi Sabaté vezetőedző. – Egész héten keményen edzünk, hogy megfelelően felkészültek legyünk és ne adjunk a Zagrebnek esélyt sem szombaton. Úgy gondolom, a védekezésünk, a kapusunk és a lerohanásunk nagyon jó volt, mondhatni csúcsszinten működött. A támadásunk a mérkőzés egyes szakaszaiban elég lassú volt, a különbséget mégis az jelentette, hogy mi tudtuk ezt kontrollálni, és ezt a visszavágón is hasonlóan kell csinálnunk.”a Veszprém honlapjának Xavi Sabaté vezetőedző. – Egész héten keményen edzünk, hogy megfelelően felkészültek legyünk és ne adjunk a Zagrebnek esélyt sem szombaton. Úgy gondolom, a védekezésünk, a kapusunk és a lerohanásunk nagyon jó volt, mondhatni csúcsszinten működött. A támadásunk a mérkőzés egyes szakaszaiban elég lassú volt, a különbséget mégis az jelentette, hogy mi tudtuk ezt kontrollálni, és ezt a visszavágón is hasonlóan kell csinálnunk.”

„Mindig nehéz a Zágráb ellen játszani mivel nagyon jó a védelmük. Igor Vorival zavaróban 5-1-et védekeznek. Többször is voltak problémáink, amikor mögötte akartunk passzolni. Remélem, a következő meccsre tudunk erre megoldást találni” – vélekedett Mirsad Terzic.

„Szűk előnyt szereztünk a kinti meccsen, egy góllal sikerült nyernünk, azonban úgy gondolom, hogy a játék képe alapján nagyobb fórral is hazatérhettünk volna – mondta Gasper Marguc. – A saját arénánkban, a saját szurkolóink előtt mindig mi vagyunk az esélyesek, ez most sem lesz másként. Remélem, hogy jó teljesítményt tudunk nyújtani, és a nyolc közé jutunk. Kihagytunk három büntetőt is, erre most jobban oda kell majd figyelnünk, valamint sok volt az eladott labda. Ezen a két dolgon kell javítanunk.”

Aron Pálmarsson, a veszprémiek irányítója úgy véli, a magyarok 23–22-es sikerével végződő odavágón egyik csapat sem játszott jól.

„A horvátok kint megpróbálták lassítani a játékot, hogy alacsony gólszámon tartsák a meccset, de nem hiszem, hogy most is így tennének. Úgy gondolom, hogy az első találkozón egyik csapat sem kézilabdázott valami jól, és a Zágráb is tud jobban játszani annál, mint amit az első mérkőzésen mutatott. Szerintem gyorsabban játszanak majd és megpróbálnak futni, amit szerencsére idegenben jól le tudtunk védekezni. Minden bizonnyal magasabb tempót diktálnak a visszavágón.”

A Telekom Veszprém–PPD Zagreb Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója szombaton (április 1.), 17.30-kor kezdődik.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ
1. meccs
visszavágó
össz.
PPD Zagreb (horvát)–TELEKOM VESZPRÉM22–23
IV. 1.
Bjerringbro Silkeborg (dán)–MOL-PICK SZEGED
24–26
IV. 2.
Kiel (német)–Löwen (német)
24–25
III. 30.
Meskov Breszt (fehérorosz)–Flensburg (német)
25–26
IV. 2.
Nantes (francia)–PSG (francia)
26–26
IV. 1.
Montpellier (francia)–Kielce (lengyel)
33–28
IV. 2.
•Az első mérkőzéseket március 22. és 26. között, a visszavágókat március 29. és április 2. között rendezik.
• A Barcelona és a Vardar Szkopje az A-, illetve a B-csoport győzteseként egyenes ágon bejutott a negyeddöntőbe.
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Bjerringbro Silkeborg vagy MOL-PICK SZEGED–Nantes vagy PSG
PPD Zagreb vagy TELEKOM VESZPRÉM–Montpellier vagy Kielce
Kiel vagy Löwen–Barcelona
Meskov Breszt (fehérorosz) vagy Flensburg (német)–Vardar Szkopje
• Az első mérkőzéseket április 19. és 23. között, a visszavágókat április 26 és 30. között rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik