HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.25 17:32 Frissítve: 2018.03.25 18:07

Férfi kézi BL: „Számítottunk rá, hogy 20-30 góllal kikapunk”

Nikolaj Jacobsen, a Rhein-Neckar Löwen férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője számított rá, hogy (második számú) együttese súlyos vereséget szenved a Kielce vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, míg Michel Abt, a gárdát Lengyelországba elkísérő másodedző büszke fiatal játékosaira.

HIRDETÉS

 

„Számítottunk rá, hogy nagy valószínűséggel húsz-harminc gólos vereséget szenvedünk a lengyel bajnoktól” – mondta Nikolaj Jacobsen, a Löwen vezetőedzője.

Mint ismert, a Löwen Bajnokok Ligája-meccsét és a THW Kiel elleni Bundesliga-mérkőzését is március 24-re írták ki. Előbbinél a Löwen nem ment bele a pályaválasztói jog felcserélésébe, így az európai szövetség (EHF) szigorú döntése értelmében a bajnokival egy napon kellett játszania a Kielce otthonában.

A német bajnoki listavezetőnél úgy döntöttek, hogy a Kiel elleni rangadóra az első csapatukkal utaznak el, míg Lengyelországba a második számú együttesüket küldik. Ezt annak ellenére sem bánták meg, hogy Kielcében a BL-nyolcaddöntők valaha volt legnagyobb különbségű vereségét szenvedték el (41–17), és a bajnokságban is kikaptak a Kieltől (27–22).

„Nem bántuk meg a döntést, és soha nem is fogjuk. Ahogy korábban is elmondtuk, nem volt más választásunk. A Bundesligában az élen állunk, a Bajnokok Ligájában viszont vannak olyan klubok, amelyeknek kétszer nagyobb a költségvetésük, és sokkal jobbak a lehetőségeik, mint nekünk” – vélekedett Jacobsen, aki azért bízik benne, hogy legközelebb nem kerül hasonló helyzetbe csapata.

„Nevetségesen hangzana, ha elégedett lennék a 41–17-es vereséggel, de minden tiszteletem a játékosoké, büszke vagyok rájuk” – értékelt a Löwen másodedzője, a csapatot Lengyelországban irányító Michel Abt.

„Ilyen eredményt vártunk, de gratulálok fiatal játékosainknak a teljesítményükhöz” – mondta Oliver Roggisch, a Löwen sportigazgatója.

A Kielce fölényes sikerét hozó találkozón a hazaiaknál bemutatkozott a BL-ben a 16 éves Milosz Walach, aki első megmozdulásaként kivédett egy hetest, amelyet követően a szurkolók egy emberként éltették. Az ifjú kapus a kispadra visszaülve elérzékenyült a drukkerek gesztusától.

FÉRFI KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Kielce (lengyel)–Rhein-Neckar Löwen (német) 41–17 (21–8)
 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.18 16:01:28

Kézilabda nemzetisport.hu

Öt gól is volt már a Szeged hátránya, végül egy pontot szereztek Bánhidiék a dánok ellen.

2018.11.17 18:09:04

Kézilabda nemzetisport.hu

Parádés kapusteljesítmény, hatalmas tempó: a címvédő kiütötte és kiejtette a Koprivnicát.

2018.11.17 15:22:15

Kézilabda nemzetisport.hu

A háromgólos idegenbeli vereség után itthon kilenccel nyert a bakonyi együttes.

2018.11.17 14:59:44

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS (Kristiansand)

Nyolc góllal nyertek a norvégok, Lunde lehúzta a rolót.

2018.11.15 13:03:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott a csoportban Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS