Férfi kézi BL: Olyan ez, mint egy tündérmese – Kristopans

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.03. 09:07
null
Három év alatt másodszor lett BL-győztes a Vardar (Fotó: AFP)
Története során harmadszor jutott el a Bajnokok Ligája négyes döntőjéig, és 2017 után másodszor nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapata. Az idei győzelem azért fájhat nekünk, magyaroknak, mert a fináléban a Telekom Veszprém volt az ellenfél.  Stas Skube szerint a klub becsületéért és önmagukért küzdöttek, Igor Karacic sajnálja, hogy a nyáron távozik a klubtól.  Szergej Szamszonyenko szerint a cél jövőre a negyedik final four-részvétel és a harmadik BL-győzelem lesz.

„Életem egyik nagy álma vált valóra. Ezért jöttem a Vardarba, amely megmutatta, hogy Európa legjobbnak tartott csapatait is le tudja győzni, mégpedig a legfontosabb, legélesebb csatákban. Minden társam hitt a sikerben, pedig tudtuk, a mi esélyünk a legkisebb a sok korábbi problémánk miatt. A klub becsületéért és önmagunkért is játszottunk, küzdöttünk. Az akaratunk, a nagy szívünk mindent elsöpört” – mondta Stas Skube, a Vardar szlovén válogatott irányítója.

A négyes döntő legértékesebb játékosának Igor Karacicot választották, így ő lett az első horvát kézilabdázó, aki elnyerte az MVP-címet.

„Ez a legboldogabb és legszomorúbb nap az életemben. Tele vagyok érzelmekkel, nagyszerű lett volna, ha ez a Vardar-történet folytatódhatna. Szomorkodtam az öltözőben, mert ez volt az utolsó mérkőzésem ebben a nagyszerű csapatban” – nyilatkozta Karacic, aki a következő idényben már a lengyel Kielcét erősíti.

Hozzátette, számára az MVP-díj semmit sem jelent. „A BL-trófea, amit ezekkel a nagyszerű játékosokkal megnyertem, az jelent mindent. Annyira büszke vagyok, hogy újra megcsináltuk. Az idény kezdete óta az volt a fő célunk, hogy eljussunk Kölnbe. Itt már csak a meccseket akartuk élvezni, hiszen esélytelenként nem volt rajtunk nyomás.”

„A nehéz pénzügyi helyzet és a bizonytalanság ellenére minden mérkőzésen megpróbáltuk összpontosítani. Ebben a helyzetben ez a cím még fontosabb, mint a 2017-es” – mondta Rogério Moraes Ferreira, a Vardar brazil válogatott beállója.

„Olyan ez, mint egy tündérmese. Ez karrierem leggyönyörűbb trófeája. A mi titkunk az, hogy olyanok vagyunk, mint egy család. Ez a csapatszellem a különbség a többi klubhoz képest” – vélte a lett óriás, Dainis Kristopans.

A 27–24-es győzelem utáni eufóriában persze felmerült a kérdés, mi lesz ezzel a csapattal jövőre? A tulajdonos Szergej Szamszonyenko ugyanis április közepén közleményben tudatta, hogy az idény végeztével nem áll módjában tovább finanszírozni a Vardart, de aztán macedón források szerint mégis sikerült meggyőzni a folytatásról.

A BL-győzelmet követően Szamszonyenko úgy fogalmazott, hogy elégedett a mutatott játékkal és a győzelemmel. „Miért gondolja mindenki, hogy ismerik a Vardar helyzetét? Senki sem tudja, mi van, mindannyian pletykákból tájékozódnak. Ami biztos, hogy a harmadik nekifutásra másodszor lettünk a legjobbak Kölnben. Most nekilátunk a munkának, hogy jövőre negyedszerre a harmadik siker is meglegyen” – idézte az orosz üzletembert a 24rakomet.mk oldal.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
RK VARDAR (észak-macedóniai)–TELEKOM VESZPRÉM 27–24 (16–11)
Köln, 19 250 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek)
VARDAR: Miloszavljev – Siskarjov 1, KRISTOPANS 4, Skube 3, MORAES 6, KARACIC 3, Gyibirov 3. Csere: Gedbane (kapus), Kalaras, Cupic 5 (4), Sztoilov 2, Kiszeljov, Dissinger. Edző: Roberto Parrondo
VESZPRÉM: Mikler – Mahé 6 (6), Tönnesen 4, B. Blagotinsek 1, Mackovsek 2, Terzic, Manaszkov. Csere: STERBIK (kapus), Gasper Marguc, A. Nilsson 2, M. Ilics 1, Nagy L. 1, Lékai 2, P. Nenadics 4, Strlek, Gajic 1. Edző: David Davis
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 8. p.: 4–4. 14. p.: 8–5. 20. p.: 11–9. 23. p.: 13–10. 40. p.: 17–16. 44. p.: 20–17. 48. p.: 21–20. 53. p.: 23–21. 55. p.: 24–23. 58. p.: 26–23
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik