Férfi kézi BL: nem bízza el magát a Barcelonát megverő Löwen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.21. 11:26
A Barcelona férfi kézilabdacsapata vasárnap 38–31-es vereséget szenvedett a Rhein-Neckar Löwen vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, így a kiesés szélére sodródott.

A mannheimi SAP Arenában telt ház előtt, 13 200 néző szeme láttára győzte le hét góllal az előzetesen sokkal esélyesebbnek tartott Barcelonát a Löwen, így fél lábbal már ott van a final fourban. Korábban még sosem fordult elő a katalánokkal húszéves BL-történetük során, hogy a szünetre nyolcgólos hátrányba kerüljenek – eddig a Veszprém elleni 8–15-ös félidő volt a legrosszabb 30 perc, amit produkáltak, még a 2010–2011-es szezonban.

A hazaiak közül két játékos emelkedett ki. A Löwen kapusa, a tizenkilenc lövést hárító Niklas Landin, valamint a tizennégy gólig jutó balszélső, Uwe Gensheimer, aki egyébként tavaly ősszel visszautasította a Barcelona ajánlatát.

„Őrület, hogy mi volt a pályán, elképesztő, amit véghezvittünk. Világklasszis játékosok ellen léptünk pályára, és mégis mi voltunk az erősebb csapat – értékelt Gensheimer az ehfcl.com-nak. – Nem szabad azonban elkövetni azt a hibát, hogy már most a négyes döntőben érezzük magunkat, még csak a félidőnél tartunk."

A mérkőzés hősén kívül a két edző is értékelt:

„A fantasztikus győzelem ellenére nagyon nehéz feladat vár még ránk Barcelonában – mondta Gudmundur Gudmundsson, a győztes együttes vezére. – Még nem ünnepelhetjük a továbbjutást. Sajnálatos, hogy e két nagyszerű gárdából csak az egyik lesz ott a legjobb négy között."

„Minden összetevőben fölénk kerekedett a Löwen. A végeredmény hűen tükrözi a két csapat teljesítményét" – fogta szűkszavúra mondandóját a Barcelona mestere, Xavi Pascual.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik