Férfi kézi BL: Nem akarunk a tavalyihoz hasonló hibát elkövetni – Nagy László

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 18:56
null
Nagy László a 250. európai kupamérkőzését játszhatja vasárnap (Fotó: Tumbász Hédi)
Vasárnap délután a 250. európai kupamérkőzésén lép pályára Nagy László, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának válogatott jobbátlövője.

 

 

„Sohasem számoltam a lejátszott mérkőzéseim, így ez a mérföldkőnek számító adat meglepetés a számomra. Az biztos, hogy sok év, kilométer és lövés van mögöttem. 1997-ben játszottam az első EHF-kupa-mérkőzésem, 2000-ben mutatkoztam be a Bajnokok Ligájában, azaz a legrangosabb sorozatban már 19 éve kézilabdázom” – nyilatkozta az ehfcl.com-nak.

A legnagyobb sikereit a Barcelonával érte el a BL-ben, 2005-ben és 2011-ben megnyerte a sorozatot, négyszer döntős (2001, 2010, 2015, 2016), háromszor elődöntős (2008, 2014, 2017) volt a katalánokkal. „De ne felejtsük el, hogy a Veszprémmel a legutóbbi hat évben négyszer eljutottunk a kölni final fourig, kétszer pedig döntőt is vívhattunk. Bár a trófeát nem emelhettük a magasba, ezek mégis emlékezetes eredmények.”

Nagy elmondta, a Bajnokok Ligájában évről évre nehezebb jól szerepelni, mert egyre kiegyensúlyozottabb a mezőny és a játék sokkal dinamikusabbá vált.

A negyeddöntőbe jutásért a portugál Sporting CP lesz az ellenfél, amely története legnagyobb sikerét érte el ezzel, és minden bizonnyal nagyon motiváltan lép majd pályára. „Tavaly nem koncentráltunk eléggé a Skjern ellen, és a kupa ugyanezen szakaszában kiestünk. Nem akarunk hasonló hibát elkövetni” – mondta.

Hozzátette, a Veszprém esetében mindig ugyanazok a célok: megnyerni minden sorozatot, amelyben elindul a csapat. Arra viszont nem tudott válaszolni, mi lesz vele, hiszen az idény végén lejár a szerződése. „Beszélgetni fogok a Veszprém vezetőivel a jövőről. Az biztos, hogy a kézilabda közelében maradok, de hogy milyen pozícióban, arra nem tudok válaszolni.”

FÉRFI KÉZILABDA BL
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Sporting (portugál)–Veszprémmárc. 24.
márc. 30.
Wisla Plock (lengyel)–Szegedmárc. 24.
márc. 31.
PPD Zagreb (horvát)–Vardar Szkopje (északmacedón)
Breszt (fehérorosz)–Flensburg (német)
Zaporizzsja (ukrán)–Kielce (lengyel)
Löwen (német)–Nantes (francia)
Az elöl álló csapatok kezdik otthon a párharcokat. A Barcelona és a PSG csoportelsőként automatikusan a negyeddöntőbe jutott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik