Férfi kézi BL: Pastor szerint nem reménytelen a Szeged helyzete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 14:21
null
Juan Carlos Pastor még reménykedik (Fotó: MTI/Georgi Licovszki)
A nyolcgólos szkopjei vereség ellenére is bízik a feltámadásban a Mol-Pick Szeged vezetőedzője, Juan Carlos Pastor – minderről a Délmagyarnak nyilatkozott. A magyar bajnok tréner szerint a legfontosabb, hogy védekezésben pluszt találjanak a Vardar elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójára.

Egyértelmű, hogy a védekezés – felelte a delmagyar.hu-nak a Szeged vezetőedzője arra a kérdésre, hogy mi jelentette a legnagyobb problémát csapata számára Szkopjéban. Gyengén teljesítettünk. És ha nem jól védekezünk, akkor nincsenek egyszerű góljaink. A második félidőben volt egy jó időszakunk, ott fel is jöttünk egy gólra, ekkor tudtunk gyors támadásokat vezetni. Ha nincs védekezés, akkor nincs biztonság, ami kell a csapatnak. És sokat hibáztunk elöl, ezért lett ekkora a különbség.”

Juan Carlos Pastor hozzátette, bár a nyolc gól tetemes különbség, nem érzi úgy, hogy reménytelen lenne a Szeged helyzete.

Nagyon nehéz, de nem reménytelen. Keresni kell a lehetőséget, ebben az idényben is megmutattuk, hogy jó csapatok ellen is tudtunk vezetni öt-hat góllal. Sokkal jobban kell játszanunk. Nincs lehetetlen” – tette hozzá.

„Sajnos az egész évi munkánkat elrontottuk ezzel a mérkőzéssel. Nagyon gyenge teljesítménnyel rukkoltunk elő ezen a nagyon fontos összecsapáson. Nem is emlékszem, hogy mikor játszottunk ennyi hibával, teljesen csődöt mondtunk. Remény a visszavágóra? Az mindig van. Természetesen megpróbáljuk kiharcolni, de irtózatosan nehéz lesz”mondta el Bánhidi Bence.

A párharc visszavágóját jövő vasárnap, május 5-én 19 órától az újszegedi sportcsarnokban rendezik.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

RK VARDAR (északmacedón)–MOL-PICK SZEGED 31–23
(14–12)
Szkopje, 6000
néző. Vezette: Badola, Ondogrecula (szlovákok)
VARDAR:
MILOSZAVLJEV – SKUBE 6,Siskarjov, KRISTOPANS 8, Kalaras, Moraes 3,GYIBIROV 4. Csere:Gedban (kapus), KARACIC 8, Cupic 1 (1), Sztoilov, Gorbok 1. Edző: Roberto Parrondo
SZEGED:
Alilovic – Sostaric 2, Maqueda 2, Bombac 3, BÁNHIDI 5, Zsitnyikov, Källman 3. Csere:Sego (kapus), Blazevic, J. Canellas 1, Sigurmannsson 2 (1), Gaber, Balogh 3 (3), Bodó 2. Edző: JuanCarlos Pastor
Az eredmény alakulása. 4. perc:
1–2. 10. p.: 6–4. 15. p.: 8–4. 18. p.: 9–5. 21. p.: 11–6. 28. p.: 12–11. 36. p.: 17–13. 44. p.: 21–17. 48. p.: 21–20. 59. p.: 30–22
Kiállítások:
6, ill. 10 perc
Hétméteresek:
4/1, ill. 6/4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik