Férfi kézi BL: Nagyon bíztunk a továbbjutásban - Sierra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 10:54
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Mol-Pick Szeged a csoportjában szerdán megszerezte a harmadik idegenbeli győzelmét, és jó esélye maradt, hogy a Kielcét megelőzve az első helyen végezzen. Carlos Pastor edző együttese a kijevi összecsapáson az ukrán bajnok Zaporizzsját José Manuel Sierra vezérletével 29–25-re verte meg. A spanyol világbajnok a legutóbbi körben bekerült a forduló válogatottjába, kiváló formáját tovább őrzi.

„A kapuból nézve az igen küzdelmes kijevi találkozót, már meccs közben megállapítottam, hogy nagyon hasonlít a francia bajnok Dunkerque elleni, négy nappal korábban ugyancsak idegenben játszott és szintén megnyert meccsünkre – mondta a 36 éves hórihorgas világklasszis a Nemzeti Sportnak. – A franciák ellen csak egy góllal nyertünk, de szintén végig vezettünk és csak a végén engedtünk ki. Ezt a lazítást Kijevben nem engedtük meg magunknak. Társaim védekezése nagyon jól összeállt, és nekem is sikerült néhány ziccert és távoli átlövést védenem.”

Az egyre jobb formában levő kapus, aki edzője és csapattársai segítségével három-négy hónap alatt szerencsésen túljutott az ország- és klubváltás okozta kisebb-nagyobb nehézségeken – a nyáron a párizsi PSG-ből igazolt az EHF-kupa-győztes klubba –, azt is elárulta, hogy a kijevi meccsen mi adott neki pluszerőt.

„Az az alap, hogy az ellenfelek taktikájából, lövési szokásaiból igyekszem a lehető legjobban felkészülni – magyarázta. – Ehhez jön az előttem védekezők jó teljesítménye, valamint az összhangom velük. Kijevben az volt a plusz, hogy már a mérkőzés elején hárítottam több nagyon erős és jól helyezett lövést, a velünk tartó szurkolók pedig kórusban kiabálták a nevem. Ez kellő önbizalmat és hatvan percig tartó erőt adott. Ritkán játszottam olyan klubcsapatban, amelynek a leglelkesebb szurkolói hétköznap is elutaznak az együttessel a legtávolabbi meccsekre, még külföldre is.”

Csapata eddigi BL-teljesítményéről azt mondta Sierra, hogy minden úgy alakul, ahogyan Carlos Pastor és az együttes elképzelte.

„A továbbjutásban, a hazai sikereinkben nagyon bíztunk, csak az volt a kérdés, hány pontot tudunk szerezni idegenben – folytatta. – Nyilván minél többet szerettünk volna, illetve februárban, Schaffhausenben is nyerni akarunk. Az lesz az utolsó külföldi találkozónk a csoportban. Előbb azonban jön a Kielce december hatodikán.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik