HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.05.28 21:56 Frissítve: 2018.05.28 21:57

Férfi kézi BL: nagy ünneplést csaptak Montpellier-ben

Óriási ünneplés volt Montpellier-ben, amikor hétfőn hazatért a város Bajnokok Ligája-győztes férfi kézilabdacsapata.

HIRDETÉS

„Ez a siker mindenkit megillet, aki napról napra szurkol nekünk. Néhányan autóval keltek útra, és több mint húsz órát utaztak Kölnbe. A legtöbben már évek óta mellettünk vannak, úgyhogy ez a BL-trófea az övék is” – idézte az európai szövetség honlapjának beszámolója Michaël Guigout.

A játékoskeret tagjai közül a 36 éves balszélső az egyetlen, aki a 2003-as BL-sikernek is aktív részese volt. A csapatot akkor is Patrice Canayer irányította vezetőedzőként.

A Montpellier HB a csoportkör alsó, gyengébb ágáról jutott a hétvégi, kölni négyes döntőbe, ahol előbb a tavalyi győztes macedón Vardar Szkopjét múlta felül egy góllal, majd a fináléban az ugyancsak francia HBC Nantes együttesével szemben nyert 32-27-re.

Amikor a csapat 15 évvel ezelőtt megnyerte a Bajnokok Ligáját, nem kellett hazautaznia, mivel a finálé visszavágóját otthon játszotta, akkor még nem rendeztek négyes döntőt az idény végén. Ezúttal a repülőtéren több száz ember gyűlt össze, akik színes léggömbökkel, dalokkal és rigmusokkal fogadták a győzteseket. A lelkes szurkolók közül csak azok nem lehettek jelen, akik még mindig úton voltak hazafelé Németországból.

Először a csapatkapitány, Guigou lépett ki a tranzitból, és amikor a magasba emelte a kupát, a drukkerek többsége a könnyeivel küzdött.

„Hihetetlen! A válogatottra emlékeztet mindez, de most azokkal a srácokkal élem át, akikkel az életem szinte minden napját együtt töltöm. Ez csodálatos! Szeretnék köszönetet mondani minden szurkolónknak” – mondta az Európa- és világbajnok Valentin Porte.

Rémy Levy klubelnök úgy fogalmazott, ez tökéletes hétvége volt a csapat számára, amely bizonyította, hogy továbbra is számolni kell vele Európában.

„Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, a szakmai stábtól a játékosokon át a szurkolókig, akik egészen Kölnig utaztak” – nyilatkozta.

Patrice Canayer vezetőedző kijelentette, tisztában vannak vele, hogy valami fontosat értek el, ennek ellenére továbbra is apró lépésekkel akarnak fejlődni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.12 00:42:24

Kézilabda nemzetisport.hu

2018.11.11 16:06:23

Kézilabda nemzetisport.hu

Félidőben még a Skjern vezetett, mégis háromgólos szegedi siker született a BL-ben.

2018.11.11 14:13:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünetben már hét góllal vezetett a román sztárcsapat, ennek ellenére az FTC továbbjutott.

2018.11.10 14:48:50

Kézilabda nemzetisport.hu

A meccs elején gyorsan ellépett néggyel a magyar csapat, de az átlövők szétlőtték Mikler kapuját.

2018.11.10 13:15:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A Krim elleni sikerrel máris bebiztosította a csoportelsőséget a címvédő.

HIRDETÉS
HIRDETÉS