Férfi kézi BL: „Nagy csillag” – Bodó így jellemezte a brillírozó Alilovicot

Vágólapra másolva!
2019.04.01. 08:33
„Ma nem!” – Nagy Viktor, olimpiai bajnok vízilabdakapusunk klasszikussá vált mondását ezúttal Mirko Alilovic, a Mol-Pick Szeged kézilabdakapusa kiabálhatta volna a Wisla Plock játékosainak, akik sorra hagyták ki helyzeteiket, ziccereiket a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. Hogy pontosak legyünk, a szegedi kapus védte ki azokat, talán csak a fejjel hárítás hiányzott a repertoárjából. A hab a tortán – a Szeged negyeddöntőbe jutásán kívül –, hogy még gólt is lőtt. 



Az ötven százalékkal védő Mirko Alilovic
a 23–16-ra végződött meccs után azonban nem a saját teljesítményét emelte ki az NSO Tv-nek, hanem a csapatét.


Az ötven százalékkal védő Mirko Alilovic
a 23–16-ra végződött meccs után azonban nem a saját teljesítményét emelte ki az NSO Tv-nek, hanem a csapatét.

„Őszintén szólva, Lengyelországban nagyon rosszul játszottunk, mégis jó eredményt értünk el. Az első meccs egyetlen pozitívuma az volt, hogy miután a Plock a második félidőben már hárommal is vezetett, fordítottunk és nyertünk. Ma viszont minden tökéletesen működött, a védekezéstől kezdve a támadásig. Persze akadtak hibáink, az utolsó tizenöt percben, amikor már eldőlt a továbbjutás, kicsit visszavettünk, nem azt játszottuk, amit kellett volna. Gratulálok a csapatomnak, mert bár könnyűnek tűnt, mégsem volt az. Miután a csoportban a második helyen végeztünk, mindenki azt várta, hogy bejutunk a negyeddöntőbe, emiatt nagy volt rajtunk a nyomás. De most levettük ezt a terhet vállunkról.”

Bodó Richárd is arról beszélt, hogy a védekezésnek, illetve a kiemelkedő kapusteljesítménynek köszönhetik, hogy a lengyelek idehaza már nem tudták megszorongatni őket.

„Így utólag már könnyű ezt mondani, de pontosan ilyen meccsre számítottam. Jól felkészültünk az ellenfelünkből, s bár kevés gólt lőttünk, a védekezés és Mirko fantasztikus volt ezen a mérkőzésen. Ez nagyon fontos, hiszen ha a kapusok jól védenek – ahogy a kinti meccsen Sego is –, akkor elöl is könnyebben tudunk játszani. A mai teljesítményére annyit tudok mondani, hogy „nagy csillag”, ez az ő szava járása.”

Videónkból az is kiderül, mit várnak a Vardar elleni negyeddöntőtől, emellett a hét szezont Veszprémben töltöttAlilovic elmondja, hogyan érzi magát Szegeden.

VÉDÉS UTÁN GÓL – MIRKO ALILOVIC-PARÁDÉ

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ

MOL-PICK SZEGED–ORLEN WISLA PLOCK (lengyel) 23–16 (13–8)
Szeged,
3200 néző.V:Sondors, Licis (lettek)
SZEGED:ALILOVIC 1 – Sostaric 2, Maqueda 2, M. Gaber 1, BÁNHIDI 6, Canellas 1, Sigurmannsson 3 (1).Csere: Zsitnyikov, Blazevic, Bodó 1, BOMBAC 3, Balogh Zs. 1, Kaspárek 2, P. Rodríguez, Henigman.Edző:Carlos Pastor
PLOCK:Morawski – Daszek 3 (2), De Toledo 2, Moyá 1, Sulic 1, GEBALA 5, Mihic.Csere: Borbély Á., Wichary (kapusok), Obradovics, Piechowski, Zdrahala, Racotea 1, Mlakar 3, Krajewski.Edző: Xavier Sabaté
Az eredmény alakulása.3. p.: 3–2. 9. p.: 3–3. 13. p.: 5–4. 17. p.: 6–4. 21. p.: 7–6. 25. p.: 10–6. 28. p.: 11–8. 42. p.: 18–12. 51. p.: 21–13
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
Továbbjutott:Szeged, kettős győzelemmel (45–36)
MESTERMÉRLEG
Carlos Pastor
: – Már az első félidőben eldőlt a továbbjutás, mert összesítésben nagy volt az előnyünk, mégis végig koncentráltan, türelmesen játszottunk. Főleg a védekezésünk volt kiváló, és persze Alilovic, aki fantasztikusan védett. Nehéz hónap áll előttünk, és már a Magyar Kupa hétvégi végjátékára kell összpontosítanunk. Aztán nézhetünk Köln felé... Persze ez a célunk.
Xavier Sabaté:– Nagy győzelmet aratott a Szeged, pedig azt gondoltuk, lesz esélyünk. A beálló körüli játékban rengeteget hibáztunk, ez – valamint Alilovic rengeteg védése – volt a legfőbb oka, hogy ellenfelünk elhúzott és biztosan nyert. Remélem, két magyar csapat is ott lesz a kölni négyes döntőben!

A NEGYEDDÖNTŐBEN
Nantes–Barcelona
Kielce–Paris Saint-Germain
Flensburg–Veszprém
Vardar–Szeged
Az első mérkőzéseken április 24. és 28., a visszavágókat május 1. és 5. között rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik