Férfi kézi BL: Kicsit izgultam Montpellier-ben – Frimmel

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2021.09.22. 14:22
null
A statisztikai mutatóival elégedett Sebastian Frimmel, de a taktika elsajátításában javulnia kell (Fotó: MTI)
A franciaországi döntetlent követően szinte kötelező a két pont megszerzése a magyar bajnoknak, amely osztrák balszélsője személyében új gólfelelősre tett szert.

 

– Montpellier-ben a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt nyolc góllal, az NB I-ben pedig már 18-nál jár. Elégedett?
– A statisztikai mutatóimmal igen, a taktika elsajátítását illetően viszont van egy kis hiányérzetem – mondta a Nemzeti Sportnak Sebastian Frimmel, a Pick Szeged 25 éves osztrák balszélsője. – Még nem egyértelműek a különböző variációk, nagyon oda kell figyelnem, koncentrálnom a helyezkedésemre elöl-hátul egyaránt. Például egyszer egyes, másszor kettes pozícióban védekezem, majd az öt egyes formációban zavaró ember vagyok – sok mindent kell tehát fejben tartanom. És talán nem látszott rajtam, de azért kicsit izgultam Montpellier-ben.

SEBASTIAN FRIMMEL STATISZTIKÁJA A SZEGEDBEN
Mérkőzés: 5

Gól: 26 (átlag: 5.2)

Kapura lövés/gól: 32/26 (81.3%)

Hétméteres/gól: 7/7 (100%)

Kiállítás: –

Győzelmi mutató: 90%

– A hétmétereseknél mégis elég magabiztosnak látszott.
– Minden egyes heteshez tiszta fejjel állok oda, megpróbálok nem gondolni semmire. A legfontosabb, hogy ilyenkor az önbizalmam a helyén legyen. A hétméteres elvégzése olyan lehetőség, amely során megmutathatom, milyen típusú lövésekre vagyok képes. Egyébként nem én vagyok az első számú végrehajtó, hanem Bogdan Radivojevics, majd Mario Sostaric – csak utánuk jövök én meg Alexander Blonz.

– Ha már Blonz: Franciaországban megsérült, ezért már a harmadik percben be kellett állnia. Sokáig marad egyedül a posztján?
– Szerencsére nem, mert mint kiderült, csak kisebb sérülésről van szó. Ilyen áron amúgy sem szeretek pályára lépni, ám ettől még készen kell állnom. A döntetlen igazságosnak mondható, az első félidőben volt egy kifejezetten jó periódusunk, a másodikban viszont nem állt össze a védekezésünk, többször kiszolgáltatott helyzetbe hoztuk a kapusainkat. Mindenesetre minden percét élveztem a meccsnek, és nagyon örültem a végén az egy pontnak, főleg amiatt, mert háromgólos hátrányból álltunk fel.

– A Zagrebet hazai pályán le kell győzniük, noha a SEHA-liga döntőjében megmutatta, hogy roppant kellemetlen ellenfél tud lenni. Felkészültek arra, hogy a horvátok folyamatosan lassítják a játékot?
– Fiatal, tehetséges játékosokból álló csapat a Zagreb, olyan klasszisokkal kiegészülve, mint Ivan Cupic, Jakov Gojun vagy Zeljko Musa. Elemeztük a Veszprém ellen, tudjuk, mire számíthatunk. A Bajnokok Ligájában remek együttesek vannak, minden győzelemért keményen meg kell dolgozni, bár ettől még mi vagyunk a találkozó esélyesei, és nyerni is fogunk.

– Az Újszegedi Sportcsarnokot sokan katlanhoz hasonlítják. Már várja, hogy hazai közönség ellen is bemutatkozhasson a Bajnokok Ligájában?
– Tényleg megvan ennek a helynek a hangulata, kíváncsian várom, milyen, amikor a szurkolók megtöltik. Örülök, hogy megtapasztalhatom a tradíciókat, mert novemberben sokkal nagyobb arénába költözünk, és új időszámítás kezdődik a klub életében. Addig is van még egy kis időnk itt, én pedig minden tőlem telhetőt szeretnék megtenni, hogy minél szebben búcsúzzunk ettől a létesítménytől.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT, SZERDA

18.45: PICK SZEGED–PPD Zagreb (horvát) (Tv: Sport1)
18.45: Aalborg (dán)–Montpellier (francia)
20.45: THW Kiel (német)–Elverum (norvég) (Tv: Sport1)
20.45: Vardar 1961 (északmacedón)–Meskov Breszt (fehérorosz)
B-CSOPORT, CSÜTÖRTÖK
18.45: Lomza Vive Kielce (lengyel)–TELEKOM VESZPRÉM (Tv: Sport1)
18.45: Barca (spanyol)–Motor Zaporizzsja (ukrán)
20.45: Paris Saint-Germain (francia)–CS Dinamo Bucuresti (román)
20.45: FC Porto (portugál)–SG Flensburg-Handewitt (német) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik