Férfi kézi BL: Iváncsik, a rekorder; Ortega, az elégedett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.15. 10:05
null
Veszprémiként még senki sem járt olyan magasságban, mint Iváncsik Gergő (Forrás: mkb-mvmveszprem.hu)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az MKB-MVM Veszprém nyolc góllal (31–23) nyert a spanyol Naturhouse La Rioja vendégeként, így a hazai visszavágó előtt szinte eldöntötte a továbbjutás kérdését. A veszprémi edző, Carlos Ortega természetesen elégedetten nyilatkozott az összecsapás után.


SENKI NEM JÁTSZOTT MÉG ANNYIT VESZPRÉMI MEZBEN, MINT IVÁNCSIK GERGŐ
A logronói meccsen Iváncsik Gergő 602. alkalommal lépett pályára veszprémi színekben. A szélső ezzel minden idők legtöbb veszprémi szereplését mondhatja magáénak, az eddigi rekorder Csoknyai István 601 mérkőzéses csúcsát adta át a múltnak. A veszprémi klub Facebook-oldala számolt be róla, hogy Iváncsikota mérkőzés előtt a csapat nevében Nagy László köszöntötte egy 602-es számú mezzel.

„Gratulálok a hazaiaknak, jó meccset játszottunk! – idézi Carlos Ortega véleményét az mkb-mvmveszprem.hu. – Nagyon gyors volt a játék, de ez nem meglepő, mert ellenfelünknek ez a stílusa. A hazai és a veszprémi szurkolók nagyon jó hangulatot teremtettek. A csapat nagyon jól állt hozzá a meccshez, aminek különösen örülök."

„Nagyon örülök az eredménynek, ismét egy nehéz meccsen vagyunk túl. Az elejétől kezdve határozottan játszottunk, mindkét csapat a szép kézilabdára törekedett, ez nem meglepő, hiszen mindkét csapat a BL legjobb tizenhat együttese közé került” – foglalta össze a meccset Chema Rodríguez.

„Jobb eredményben reménykedtünk, a legjobbunkat próbáltuk nyújtani, de a Veszprém védelme nagyon erős volt, teljesen megakadályozta a játékunkat. A vendégek kapusai kiválóan védtek, nagyon sok hibát vétettünk, rengeteg volt az eladott labdánk. A Veszprém nagyon jól támadott, a jelentős különbség kialakulásának alapja pedig a technikai hibánk sokasága volt” – értékelt Javier González.

„Az elejétől kezdve tudtuk, hogy nagyon jó csapat ellen kell pályára lépnünk. Sokáig nyílttá tudtuk tenni a meccset, de a végén felőröltek bennünket a védelmükkel és a hatékony támadásukkal” – mondta csalódottan Migallon Sánchez.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ
NATURHOUSE LA RIOJA (spanyol)–MKB-MVM VESZPRÉM 23–31
(10–15)
Logrono, 3100 néző. V: Gubica, Milosevic (horvátok)
LA RIOJA:
J. Gómez, G. Aguinagalde – Á. Fernández 6, Stenmalm 4, Vigo 3, Rocas 3 (2), Eilert 2, Ja. García 2 ,Ju. García 1 (1), M. Sánchez 1, Luisfe 1, Cacheda, P. Rodríguez, Á. Romero
VESZPRÉM:
Mikler, Alilovic – Sulic 9, Ilics 9 (1), Marguc 3 (2), Zeitz 2, Nagy L. 2., Iváncsik G. 2, Chema Rodríguez 1, Terzic 1, Lékai 1, Ruesga 1, Gulyás, Nilsson, Schuch, Ugalde
Hétméteresek:
7/3, ill. 4/2

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

SZOMBATI EREDMÉNYEK
Dunkerque (francia)–PSG (francia) 21–23
Ld:
Nagy K. 6, ill. M. Hansen 11
Wisla Plock (lengyel)–Vardar Szkopje (macedóniai) 32–26
Ld:
Nikcsevics 6, Ghionea 5, ill. A. Dujshebaev 10, Dibirov 5
PPD Zagreb (horvát)–Kolding-Köbenhavn (dán) 22–17
Ld:
Stepancic 6, Horvat 4, ill. M. Landin 6
La Rioja (spanyol)–MKB-MVM VESZPRÉM 23–31
VASÁRNAP RENDEZIK
Aalborg (dán)–Barcelona (spanyol) 17.00
Flensburg (német)–THW Kiel (német) 19.30
Montpellier (francia)–Kielce (lengyel) 16.50
PÉNTEKEN RENDEZTÉK
Rhein-Neckar Löwen (német)–MOL-PICK SZEGED 30–34

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik