Férfi kézi BL: „Ilics kiállításával megölték a meccset”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.04. 08:21
null
Sliskovic három gólt lőtt honfitársai ellen (Fotó: MTI)
Veszelin Vujovics, a PPD Zagreb vezetőedzője finoman szólva sem volt elégedett a bíráskodással a Veszprém ellen a hajrában elveszített férfi kézilabda Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés után. Xavier Sabaté a küzdést jelölte meg a siker egyik legfőbb összetevőjeként, míg Mikler Roland szerint jelesre vizsgázott a nagybetűs csapat.

„Vujovics edző fantasztikus munkát végez ezzel a fiatal csapattal, folyamatosan fejlődnek. A Zagreb kiválóan védekezett, nekünk rengeteg problémánk volt, főleg Zeitz sérülése után, mivel nem maradt igazi jobbátlövőnk. A csapatunk kiválóan küzdött az egész meccsen, még akkor is, amikor a vége előtt három góllal vezetett a Zagreb, ez a hozzáállás vezetett a győzelemhez” – idézi Xavier Sabaté megbízott edző értékelését a Veszprém hivatalos honlapja.

„A Zagreb nagyon jól védekezett, és fantasztikus volt a hangulat ebben a csodálatos arénában. Három játékosunk hiánya ellenére is meg tudtuk nyerni a meccset, ez igazi bravúr volt” – mondta Mirko Alilovic, a veszprémiek kapusa.

Mikler Roland szerint jelesre vizsgázott a nagybetűs csapat. Való igaz, Nagy László, Momir Ilics és Christian Zeitz hiányában sem tört meg az együttes, és a hajrában fordítva aratott értékes győzelmet. Az előző BL-meccsen nem bevetett Chema Rodríguez és Renato Sulic is lehetőséget kapott ezúttal, és mindketten hozzá tudták tenni a részüket a sikerhez. Az ehhez hasonló győzelmek pedig jót tehetnek a csapategységnek.

A megsérülő Zeitzot már éjszaka Magyarországra szállították, és a röntgenvizsgálat alapján megúszta törés nélkül. A Veszprém FB-oldalának beszámolója szerint Zeitzra délután MR-vizsgálat vár, az mutatja meg, milyen fokú izomsérülése van.

Horvát részről a bíráskodást is megemlítették, a Zagreb edzője Momir Ilics piros lapjára is kitért:

„Gratulálok a Veszprémnek, bizonyította, hogy kiváló csapata van. Ötvenhét percig irányítottuk a meccset, de a végén megadtuk a lehetőséget a vendégeknek a győzelemhez. Régen láttam ilyen rossz bíráskodást, Ilics kiállításával megölték a mérkőzést. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a Bajnokok Ligájában!” – mondta sportszerűen Veszelin Vujovics.

„Gratulálok a Veszprémnek, de a csapattársaimnak is, mert a végsőkig küzdöttek! Sajnos nagy lehetőséget szalasztottunk el, köszönjük a szurkolóinknak a hihetetlen támogatást” – így Lovro Mihic, a Zagreb szélsője.

Sokáig nem ülhet a babérjain a Veszprém, ugyanis 17 órától már az RK Nexe ellen lép pályára a SEHA-ligában.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
PPD Zagreb–MVM Veszprém 20–21
(10–9)
Zágráb, 15 200 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok)
Zagreb: IVIC – Rakovic, Sebetic 2, Susnja, Valcic, Kontrec, Mihic 1. Csere: Stevanovic (kapus), Obranovic 3, PAVLOVIC 6, Horvat 3 (3), Vujic, STEPANCIC 4, Sabljic, Kovacevic, Sandrk 1. Edző: Veszelin Vujovics
Veszprém: Alilovic – G. Marguc 8 (6), Zeitz, Pálmarsson 2, A. NILSSON 3, M. Ilics 1 (1), Iváncsik G. 2. Csere: Mikler (kapus), Sliskovic 3, Schuch, Terzic, Ugalde, Gulyás P., Chema Rodríguez 1, Sulic, Lékai 1. Megbízott edző: Xavier Sabaté
Kiállítások: 18, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/7

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. VESZPRÉM KC
3 2 1 76–71 +5 5
2. Paris SG (francia) 3 2 1 101–93 +8 4
3. Kiel (német) 3 2 1 81–73 +8 4
4. PPD Zagreb (horvát) 3 2 1 70–63 +7 4
5. Wisla Plock (lengyel) 3 1 1 1 79–81 –2 3
6. Celje PL (szlovén) 3 1 2 75–73 +2 2
7. Flensburg (német) 3 1 2 86–87 –1 2
8. Besiktas (török) 3 3 75–102 –27 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik