Férfi kézi BL: „Hatalmas dolog sorozatban négy final four”

Vágólapra másolva!
2017.05.01. 09:05
Hatalmas dolog sorozatban negyedszer is négyes döntőbe jutni a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém vezetőedzője, Xavier Sabaté szerint.

A Veszprém háromgólos előnnyel utazott a francia Montpellier HB otthonába, ahol a vasárnapi mérkőzésen a teljes első félidőben hátrányban volt, de a szünet után hat perc alatt egyenlített, és a második félidőben mutatott remek játékának köszönhetően 30–25-re nyert, és kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe.a második félidőben mutatott remek játékának köszönhetően 30–25-re nyert, és kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe.

„Gratulálok a csapatomnak a kvalifikációhoz, és ehhez a meccshez. A célunk az volt, hogy nyerjünk, és nem az, hogy tartsuk az előnyünket” – nyilatkozta a negyeddöntő vasárnapi visszavágója után Xavier Sabaté szakvezető a klub honlapjának.

Sabaté hozzátette, a Montpellier az első félidőben fantasztikusan játszott, és sok problémát okozott a veszprémieknek.

„A második félidőben megváltoztatunk néhány dolgot, javult a támadásunk, és a védekezésünk is összeállt. Ennek köszönhetően indításgólokat tudtunk szerezni, a megszerzett előnyt pedig Alilovic fantasztikus 15 perce segített megtartani” – tette hozzá.

A horvát kapus, Mirko Alilovic szerint különösen édes a siker, hiszen kiváló együttessel szemben sikerült kiharcolniuk a továbbjutást.

„Tisztában voltunk vele, hogy a háromgólos előnyünk nem jelent semmit, főleg egy ilyen gyors csapattal szemben. A második félidőben javult a játékunk minden téren, indításgólokkal sikerült felzárkóznunk, majd a győzelmet is megszereztük” – fogalmazott a kapus.

A Montpellier vezetőedzője, Patrice Canayer a mérkőzés után azt hangsúlyozta, szerinte jelenleg Európa legnagyobbja a Veszprém.

„Évek óta nagyon magas szinten teljesítenek. Lehet, hogy nem sikerült eddig megnyerniük a BL-t, de ismét megvan erre minden esélyük” – tette hozzá.

Az elődöntő párosításait kedden sorsolják. A négyes döntő június első hétvégéjén Kölnben lesz, a Veszprém mellett a macedón Vardar Szkopje, a spanyol Barcelona és a francia Paris Saint-Germain jutott be a négy közé.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MONTPELLIER (francia)–TELEKOM VESZPRÉM 25–30 (15–11)
Montpellier:
Gerard, Portner – Anquetil, Simonet, Causse 2, Truchanovicius 2, Toumi, Grebille, Dolenec 9 (5), Villeminot, Zvizej, Bonnefond 2, Faustin, Fabregas 4, Porte 4, Bingo 2. Edző: Patrice Canayer
Veszprém: Mikler, Alilovic – Iváncsik G. 1, Schuch, Ilics, Pálmarsson 7 (2), Gajic 5 (1), Nilsson 4, Nagy L. 4, Ugalde 3, Marguc 2, Terzic, Blagotinsek, Sulic 2, Lékai 2. Edző: Xavier Sabaté
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 56–48-as összesítéssel

A NÉGYES DÖNTŐ (június 3–4.) MEZŐNYE
TELEKOM VESZPRÉM

Barcelona (spanyol)
PSG (francia)
Vardar Szkopje (macedón)
A final four sorsolását kedd délben tartják Kölnben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik