Férfi kézi BL: égett a Veszprém ellenfelének csarnoka – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 15:27
Kigyulladt az aalborgi Gigantium, a dán tűzoltók sokáig küzdöttek a lángokkal. Ebben a csarnokban játssza a hazai mérkőzéseit az Aalborg férfi kézlabdacsapata, a Telekom Veszprém BL-csoportellenfele.

A tv2nord.dk beszámolója szerint sikerült megfékezni a tűz továbbterjedését, de szerda délután még mintegy 40 tűzoltó küzdött 11 tűzoltóautó segítségével a lángokkal.

Az épület kigyulladásának időpontjában szerencsére semmilyen rendezvény nem zajlott a Gigantiumban, így viszonylag kevés, mintegy 20-25 ember tartózkodott benne, és a hírek szerint épségben kijutottak a szabadba. Egy tűzoltót viszont kórházba kellett szállítani füstmérgezés miatt.
„Igen komoly, nagy kiterjedésű a tűz. A füst és a víz is nagy károkat okozott, még ott is, ahová a lángok nem terjedtek át" – mondta a mentést végző egységek vezetője.

Egyelőre nem tudni, pontosan mennyire károsodott az 1999-ben átadott létesítmény, de valószínűleg nem lesz túl jó állapotban a tűz után. Sporteseményeken 5000, koncerteken 8000 fő fért be a csarnokba. A Gigantiumban játssza (játszotta) hazai mérkőzéseit az Aalborg férfi kézilabdacsapata és a város jégkoronggárdája. Az is kérdéses tehát, hogy a helyi kézisek hol fogadják majd az ellenfeleiket, többek között a Telekom Veszprémet, amellyel egy csoportba sorsolták a Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik