Férfi kézi BL: a veszprémi szélső szerint jobbak a Kielnél

Vágólapra másolva!
2016.05.25. 13:38
Május 28-án, szombaton 18 órától (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!) a német THW Kiel ellen játszik a férfi Bajnokok Ligája elődöntőjében az MVM Veszprém kézilabdacsapata. A szlovén válogatott jobbszélső, Gasper Marguc saját csapatát jobbnak tartja első ellenfelénél.

„A legutóbbi találkozásunkról a BL csoportköréből ők őriznek kellemesebb emlékeket, sajnos akkor kikaptunk Németországban. Tudjuk, milyen nehéz összecsapás vár ránk, de azt hiszem, jelenleg jobb csapat vagyunk, azonban ezt a pályán kell majd bebizonyítanunk – nyilatkozta Gasper Marguc a veol.hu-nak. – Jelenlegi keretünk jóval erősebb a tavalyinál, Pálmarssonnal, Sliskoviccsal sokkal több variációs lehetőségünk van. Ráadásul a Veszprém minden évben egyet előrelépett Kölnben. Ha ebből indulunk ki, akkor sincs miért aggódnunk. Tavaly először szerepeltem a final fourban, s nem tudtam, mi vár ott ránk. Tapasztaltabbnak érzem magam, többet is várok magamtól, és többet is szeretnék mutatni.”Gasper Marguc a veol.hu-nak. – Jelenlegi keretünk jóval erősebb a tavalyinál, Pálmarssonnal, Sliskoviccsal sokkal több variációs lehetőségünk van. Ráadásul a Veszprém minden évben egyet előrelépett Kölnben. Ha ebből indulunk ki, akkor sincs miért aggódnunk. Tavaly először szerepeltem a final fourban, s nem tudtam, mi vár ott ránk. Tapasztaltabbnak érzem magam, többet is várok magamtól, és többet is szeretnék mutatni.”

Klubtársa, a magyar válogatott Schuch Timuzsin szerint már megvan a recept a THW Kiel elleni meccsre, most már „csak” meg kell valósítani az eltervezetteket.

„Nagyon kemény hétvége áll előttünk, s az elmúlt két év tapasztalatai alapján azt mondhatom, mindig a pillanatnyi forma dönt, és csak apróságokon múlik majd minden. Évről évre egyet előreléptünk, szeretnénk ezt a hagyományt megőrizni – fogalmazott a veszprémi védelem meghatározó alakja. A beállós hozzátette, egész héten a Kiel játékelemeit gyakorolják, szeretnék csökkenteni az eladott labdák számát, ugyanis a németek rengeteget futnak és nagyon gyorsak. Ezzel együtt persze a visszarendeződés fontosságára, a stabil védekezésre is felhívta a figyelmet. – Felkészülünk és mindent beleadva nekivágunk. Lesz, ami lesz...”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (KÖLN, MÁJUS 28–29.)
A május 28-i elődöntő párosítása:

15.15: Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia)
18.00: THW Kiel (német)–MVM VESZPRÉM (magyar)
Május 29.
15.15: a 3. helyért
18.00: döntő
A Sport1 szombaton és vasárnap a final four minden mérkőzését élőben közvetíti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik