HIRDETÉS
MTI 2018.09.10 16:41 Frissítve: 2018.09.11 12:19

Férfi kézi BL: a Szeged 8., a Veszprém 9. az erősorrendben

A magyar bajnok Mol-Pick Szeged a nyolcadik, a Telekom Veszprém a kilencedik helyen áll a szerdán kezdődő férfi kézilabda Bajnokok Ligája erősorrendjében.

 

A BL-ben is nagy csaták várnak a Szegedre és a Veszprémre (Fotó: Török Attila)

Az európai szövetség (EHF) honlapjának hétfői cikke szerint a rangsort a csapatok felkészülési mérkőzései és bajnoki találkozói alapján állították össze a szakírók.

A Mol-Pick Szegedről azt írják, az előző szezonban meglepetésre bajnoki címet nyerő csapatba két kiváló játékos, Joan Canellas és Jorge Maqueda érkezett, ráadásul visszatért Dean Bombac a lengyel Kielcétől. Amennyiben a szlovén irányító újra olyan formában játszik, mint első szegedi időszakában, a csapat új magasságokba juthat a következő szezonban.

A veszprémiek kapcsán úgy fogalmaz az EHF cikke, hogy az előző, csalódást okozó idényt ki kellene javítaniuk. Ljubomir Vranjes vezetőedző szereti a kihívásokat, és az új játékosoknak köszönhetően több variációs lehetősége van. Sterbik Árpád, Kentin Mahé, Manuel Strlek és René Toft Hansen nagy lendületet adhat az egyébként is ragyogó csapatnak, és most már a kézilabdázókon a sor, hogy megvalósítsák edzőjük elképzeléseit. A felkészülési mérkőzések eredményeiből kiindulva még sok munka áll előttük.

A Bajnokok Ligája új idénye szerdán a Rhein-Neckar Löwen–Barcelona és a Motor Zaporizzsja–Paris Saint-Germain mérkőzéssel kezdődik. A németek a második, a katalánok az ötödik, a franciák a harmadik helyen állnak az erősorrendben. A Veszprém szombaton a rangsorban tizedik lengyel Vive Kielcét fogadja, a Szeged vasárnap a horvát PPD Zagreb vendége lesz Eszéken.

A FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA ERŐSORRENDJE
 
1. Montpellier HB (francia)
  2. Rhein-Neckar Löwen (német)
  3. Paris Saint-Germain (francia)
  4. SG Flensburg-Handewitt (német)
  5. FC Barcelona (spanyol)
  6. Meskov Breszt (fehérorosz)
  7. HBC Nantes (francia)
  8. Mol-Pick Szeged
  9. Telekom Veszprém
10. PGE Vive Kielce (lengyel)

2019.01.17 22:17:49

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Merthogy a kapus japán megfelelője olyan szókép, amely a középkorba visszanyúlva magyarázza a várvédő tevékenységének lényegét.

2019.01.17 18:19:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppemhága), CSERHÁTI ZOLTÁN (közvetítés)

Máthé remekül szállt be, 25 percig vezettünk, de a svédekben több tartalék volt, és 33–30-ra nyertek.

2019.01.16 17:31:35

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), CSERHÁTI ZOLTÁN (közvetítés)

Tízperces gólcsend, sok elhibázott ziccer, majd feltámadás, mégsem lehettünk boldogok a végén – de legalább a továbbjutás megvan.