Férfi kézi BL: jöhet a Kiel–PSG összecsapás a nyolc között!

Vágólapra másolva!
2021.04.08. 22:37
A francia PSG ezúttal szűkebben nyert a szlovén Celje ellen, de így is kettős győzelemmel jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, ahol a Szegedet búcsúztató THW Kiel következik. Története során először negyeddöntős a fehérorosz Meskov Breszt. 

Miután az első meccsen idegenben 13 góllal tudott nyerni a PSG a Celje ellen, a visszavágóra nem maradt kérdés. A szlovénok ezúttal nagyobb ellenállást tudtak kifejteni, a szünetben például csak kettő volt a különbség. A második játékrész közepén aztán a franciák csináltak egy hatgólos rohamot, és végül nyolccal győztek. A negyeddöntő slágerpárosításában a Szegedet búcsúztató, 2020-as bajnok Kiel vár a PSG-re. PSG a Celje ellen, a visszavágóra nem maradt kérdés. A szlovénok ezúttal nagyobb ellenállást tudtak kifejteni, a szünetben például csak kettő volt a különbség. A második játékrész közepén aztán a franciák csináltak egy hatgólos rohamot, és végül nyolccal győztek. A negyeddöntő slágerpárosításában a Szegedet búcsúztató, 2020-as bajnok Kiel vár a PSG-re.

A Meskov Breszt története során először jutott be a BL-ben a negyeddöntőbe. Az első összecsapás kétgólos hátránya után a szurkolói által is űzött fehérorosz együttes kiváló első félidőt produkált, nyolccal elhúzott a Motortól, ezzel megalapozta a továbbjutását, amely a folytatásban nem került veszélybe. A korábbi veszprémi Ivan Pesics 11 védéssel járult hozzá a sikerhez, a meccs első harmadában 50 százalék fölött fogott.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Meskov Breszt (fehérorosz)–Motor Zaporizzsja (ukrán) 30–23
(16–8)
Ld: Vailupau 8, ill. Puhovszkij 7
Továbbjutott: a Meskov Breszt, 60–55-ös összesítéssel

Paris Saint-Germain (francia)–Celje (szlovén) 31–23 (14–12)
Ld: Nahi 6, ill. Horzen, Groselj 5-5
Tj: a PSG, 68–47-es összesítéssel

KORÁBBAN
TELEKOM VESZPRÉM–RK VARDAR (északmacedón) 39–30 (20–15)

A NEGYEDDÖNTŐBEN
Nantes (francia)–Telekom Veszprém
THW Kiel (német)–PSG Handball (francia)
Aalborg Handbold (dán)–Flensburg (német)
Meskov Breszt (fehérorosz)–Barca (spanyol)
Az első mérkőzéseket május 12-én és 13-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik