Férfi kézi BL: a Bundesliga nehéz helyzetbe hozta a német klubokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 16:22
Nehéz helyzetbe hozta a német kézilabdaliga (Bundesliga) a Bajnokok Ligájában szereplő klubokat azzal, hogy az európai szövetséggel (EHF) való egyeztetés nélkül, egyoldalúan csütörtökre és vasárnapra jelölte ki a meccsnapokat. A legrangosabb európai kupasorozatban szerdán, csütörtökön, szombaton és a vasárnap rendeznek mérkőzéseket.

Az eurohandball.com beszámolója szerint az EHF az európai topligákkal és televíziós társaságokkal szorosan együttműködve jelölte ki a Bajnokok Ligája hivatalos meccsnapjait – természetesen a Bundesliga vezetői is áldásukat adták erre. Ennek ellenére a német bajnokság új, jelenlegi is zajló szezonjában a meccseket csütörtökön és vasárnap rendezik, amivel nehéz helyzetbe kerültek a BL-ben szereplő klubok.

A hétközi mérkőzések megrendezése is problémás, mivel kevesebb a szabad csarnok, a televíziós társaságok és a szurkolók is a hétvégi időpontokat preferálják, ami még tovább nehezíti a dolgokat.

A Rhein-Neckar Löwen például november 11-én szombaton bajnokit játszik, majd másnap a Barcelonánál vendégeskedik a Bajnokok Ligájában… Az EHF továbbra is egyeztetéseket folytat a Bundesligával, ám nagyon úgy fest, hogy a német csapatok szoros menetrenddel kell, hogy lejátsszák ezt a szezont, és talán a következőben jöhetnek változások.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik