Férfi kézi: az iráni Alireza Muszavi a Veszprém új beállósa

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2013.08.04. 19:33
null
Muszavi (fehér nadrágban) révén újabb iránival erősített a Veszprém (Fotók: <a href="http://www.mkbveszprem.eu/index.php?pg=gallery&amp;folder_change=252">mkbveszprem.eu</a>)
Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának szlovéniai, péntekig tartó edzőtáborozására a csapattal tartott az iráni válogatott iszfaháni beállósa, a már szerződtetett Alireza Muszavi, aki a Fulad Sepahan Esfahan játékosa volt. &nbsp;

A nem kis meglepetésre igazolt perzsa Alireza Muszavi csatlakozásával kialakulhat (vagy talán már ki is alakult) az MKB Veszprém kézilabdacsapatának 16 tagú kerete, amelyben három beállós (Renato Sulic, Schuch Timuzsin, Muszavi) maradt.

A veszprémi vezetők elmondták, hogy Muszavira a szintén perzsa Iman Dzsamali, a klub balátlövője hívta fel az egyesület vezérkarának figyelmét. A beállós iszfahámi klubedzője is járt Veszprémben, és szintén ajánlotta tehetséges, remek felépítésű, csupa izom, kitűnő labdaérzékű tanítványát.

„Nagyon szeretnék a világhírű Veszprémben kézilabdázni, amelyről sokat hallottam barátomtól, Iman Dzsamalitól – mondta a szerződését már aláíró játékos a Nemzeti Sportnak. – Ugyanakkor azt is megbeszéltem a vezetőkkel, hogy a sorsomról a végső szót Carlos Ortega edző és szakmai stáb mondja ki. A következő két-három hétben az edzéseken és a tesztmérkőzéseken mindent megteszek, hogy bekerüljek az első csapat tizenhatos keretébe. Arról is megállapodtunk, hogy ha ez nem sikerülne, a klub kölcsönad."

ONETÓT, VILOVSZKIT ÉS PRODANOVICSOT EL- VAGY KÖLCSÖNADHATJÁK

Az új beállós igyekszik bizonyítani Ortegának
Az új beállós igyekszik bizonyítani Ortegának

A beállóskérdés lezárulni látszik Veszprémben, hiszen a csapat két oszlopa, Renato Sulic és Schuch Timuzsin mellé megérkezett Alireza Muszavi. Ugyanakkor továbbra sincs konkrét információ az élő szerződésű, szintén beállós Marko Oneto és Uros Vilovszki sorsáról, sem a tavasszal négy évre szerződtetett jobbszélsőről, Rajko Prodanovicsról. Az említett három klasszis a héten még együtt gyakorolt társaival a Veszprém Arénában, ám a szlovén magaslatra, Roglára induló autóbuszra már nem szállhatott fel. A legvalószínűbb, hogy el- vagy kölcsönadják őket valamelyik magyar, de – borsos áruk miatt – inkább egy külföldi klubnak.

Továbbra sincs újabb – de a hírek szerint még mindig várható – fejlemény Christian Zeitz ügyében. Ha így marad, akkor a kieli jobbátlövő csak 2014 nyarán csatlakozhat a Veszprémhez, amellyel júliusban előszerződést kötött.

Visszatért viszont a keretbe és elutazott Roglára a hétfőn Veszprémben kisebb, nem „sportos" műtéten áteső, ezért a héten pihenő Nagy László csapatkapitány.

AZ MKB VESZPRÉM 16 TAGÚ KERETE

Kapusok: Fazekas Nándor, Mirko Alilovic.
Mezőnyjátékosok: Gulyás Péter, Iváncsik Tamás, Laluska Balázs, Nagy László, Carlos Ruesga, Chema Rodríguez, Schuch Timuzsin, Renato Sulic, Alireza Muszavi, Momir Ilics, Iman Dzsamali, Mirsad Terzic, Iváncsik Gergő, Cristian Ugalde

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik