HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.17 15:14 Frissítve: 2018.04.17 17:02

Férfi kézi: Alilovic a költözés előtt még egyszer kiszúrna a Szegeddel

Mirko Alilovic kapusteljesítménye nem volt egyenletes az elmúlt két esztendőben, csapata, a Telekom Veszprém nem is kezdeményezte a 32 esztendős, 164-szeres horvát válogatott kapus szerződésének meghosszabbítását. Már tavaly novemberben eldőlt, hogy pályafutását a nagy rivális Szegednél folytatja, és erre a lépésre csak ráerősített Mirko alig 20 százalékos halvány védési mutatója a számára hazai pályát jelentő horvátországi Európa-bajnokságon.

HIRDETÉS
Alilovic amondó, amíg a Veszprém játékosa, addig a Veszprémért dobog a szíve (Fotó: Török Attila)

 

A 2011-ben Celjéből Veszprémbe érkező kézilabdázó a vasárnapi, debreceni kupadöntőben leendő csapatával, a Mol-Pick Szegeddel került szembe, és ez a kényes helyzet olyannyira nem befolyásolta a kapust, hogy a százszázalékos szegedi helyzetek hidegvérű hárításával akaratlanul is lélektani bombát dobott le Carlos Pastor együttesére. Mindez májusban, a bajnoki címet eldöntő rájátszásban még megismétlődhet...

A 32 évestől 38 esztendős veszi át a váltóbotot

„Amíg veszprémi mezt viselek, a szívem csak a Veszprémé, és most annak örülök a legjobban, hogy a kupadöntőn ezt ki is tudtam mutatni. Ez egyébként egy profitól el is várható hozzáállás – nyilatkozta Alilovic az SzPress Hírszolgálatnak. – Volt egy körülbelül 15-20 perces szakasza az aranymérkőzésnek, amikor egy kicsit elbizonytalanodtunk, de aztán az elmúlt hónapok kudarcaiból kiforrott elszántságunk elsöpörte az akadályokat előlünk. Játékosi kötelességünknek éreztük a kupagyőzelem kicsikarását, nem sorolom, hogy ki mindenkinek tartoztunk ezzel a sikerrel. Úgy szeretnék búcsúzni a csapatomtól, hogy a hetedik bajnoki aranyérmemet is magammal vihessem Szegedre, és úgy adjam át a váltóbotot „öreg cimborámnak", a 38 esztendős Sterbik Árpinak. Furcsa érzés tölt el, ha arra gondolok, hogy már csak négy veszprémi mérkőzésem van hátra, azokból a percekből kell a lehető legtöbbet kihoznom a pályán, amennyit az edző nekem szán."

Mato és Ivan figyelmeztetése

Szerencséjének mondhatja, hogy ezúttal csak várost, és nem országot kell váltania, nem úgy, mint amikor bosnyák földről a spanyolországi Leónba szerződött, onnan pedig a szlovéniai Celjébe, vagy legutóbb, amikor Magyarországra költözött.

„A családomnak semmi oka az aggodalomra, Szegeden minden úgy vár minket, ahogy szerettük volna. Hat- és négyéves srácaink, Mato és Ivan az új környezetben gyorsan feltalálják majd magukat, új barátokra akadhatnak. Azt viszont majd tudatosítani kell bennük, hogy a következő évadban már a Szegedet kell biztatniuk, és nem annak örülni, ha Laci (Nagy), vagy Máté (Lékai) a kapuba talál. Úgy tűnik, hogy a gyerekek egyelőre nem rajonganak a kézilabdázásért, magam is jobban örülnék annak, ha más sportágat választanának. Erről csak ennyit" – fogalmazott sejtelmesen.

Felejthetetlen fiaskó

Egy évvel Veszprémbe érkezése után, 2012-ben sikerült Nagy Lászlót Barcelonából hazahozni, és ez Mirko szerint látványos fordulatot hozott a klub életében.

„Szinte minden megváltozott, erősebbek és félelmetesebbek lettünk, az európai kézilabdázás toplistáján nagyot léptünk előre. Úgy gondoltam, hogy a legmagasabb csúcsra is sikerül feljutnunk. Rajtunk kívül egyetlen klubcsapatnak sem sikerült sorozatban négyszer is bejutnia a BL négyes döntőjébe, a 2016-os döntőben viszont nagyot buktunk, amikor az utolsó 15 percben 9 gólos előnyből veszítettünk. Fájó volt az idei gyors kiesésünk is. Szerencsére a sportban ugyanúgy lehet rontani, mint javítani is, és ez a lehetőség már jövőre megnyílhat a Veszprém előtt" – hangsúlyozta a búcsúzó kapus.

Alilovic hároméves szerződést írt alá az új klubjával, amely jövőre trónfosztást tervez a magyar bajnokságban. Kérdés, hogy a horvát válogatott számít-e még a szolgálataira, de ha nem, a kapus így is egy vb-, és két Eb-ezüstéremmel büszkélkedhet, és azzal a bronzzal, amelyet a londoni olimpián érdemelt ki.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.14 15:57:55

Kézilabda BORBÉLY LÁSZLÓ

A szünetben még 12–10-re a norvégok vezettek, végül hattal nyertek Háfráék.

2018.07.13 15:35:59

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ellenfél a 20. perc után csak futott az eredmény után. Norvégiával játszunk szombaton 20 órától.

2018.07.11 15:08:47

Kézilabda HARMATH ÁKOS

Az első félidő végét elrontotta a magyar csapat, de a szünet után ellenállhatatlanul játszva átrohant a románokon.

2018.07.10 15:00:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A szlovénok a 29. percben még 10–10-re álltak, végül a mieink 31–17-re nyertek.

2018.06.29 11:32:53

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiaknak borzasztóan nehéz dolguk lesz, de a Szegednek és az FTC-nek sem lesz egyszerű.

HIRDETÉS
HIRDETÉS