Férfi kézi: Abszolút bizakodóan várjuk a tavaszt – Nagy L.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.21. 12:34
David Davis vezetőedző után a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapitánya, Nagy László is értékelte az őszi szezont a klub honlapjának. A jobbátlövő szerint már kezd látszódni az új tréner munkájának gyümölcse, így bizakodóan várhatják a tavaszt.  

Az utolsó néhány Bajnokok Ligája-fordulóban már kezdtünk a régi önmagunkra hasonlítani a játékban, mind támadásban, mind védekezésben, mind a kapuban, szóval a játék minden elemében – mondta Nagy László a klub honlapjának adott interjúban. – Ettől függetlenül még többet szeretnénk magunkból kihozni. Amit én mindig is vallottam, hogy az ősz inkább a túlélés időszaka. Na, most éppen csak életben maradtunk, idézőjelben természetesen. A szurkolóink ennek hangot is adtak, viszont a legjobb érzés az volt, amikor a győztes meccsek után már együtt ünnepeltünk. Ez az a közeg, ami bennünket át tud segíteni a nehéz időszakokon. Abszolút bizakodóan várjuk a tavaszt.”Az utolsó néhány Bajnokok Ligája-fordulóban már kezdtünk a régi önmagunkra hasonlítani a játékban, mind támadásban, mind védekezésben, mind a kapuban, szóval a játék minden elemében – mondta Nagy László a klub honlapjának adott interjúban. – Ettől függetlenül még többet szeretnénk magunkból kihozni. Amit én mindig is vallottam, hogy az ősz inkább a túlélés időszaka. Na, most éppen csak életben maradtunk, idézőjelben természetesen. A szurkolóink ennek hangot is adtak, viszont a legjobb érzés az volt, amikor a győztes meccsek után már együtt ünnepeltünk. Ez az a közeg, ami bennünket át tud segíteni a nehéz időszakokon. Abszolút bizakodóan várjuk a tavaszt.”

A jobbátlövő szerint nem volt egyszerű dolga Davisnek, hiszen fizikailag és mentálisan sem a legjobb állapotban kapta meg a csapatot, de sokat edzettek és videóztak, s az utolsó néhány BL-forduló alapján már látszódik az új edző munkájának gyümölcse.

Amiben nagyot fejlődtünk, az a védekezés a kapusteljesítménnyel párosulva. Ennek nagyon örülök, hogy visszajött. Amiben előre kell lépni, az az emberelőnyös helyzeteink kihasználása. Úgy érzem, hogy pontatlanok voltunk, és egy-egy ilyen helyzet előnyben vagy hátrányban eldöntheti a találkozó egy-két pontját. Ebben mindenképpen előrelépést várunk magunktól.”

A 2018-as esztendőből a Magyar Kupa-aranyra, a Rhein-Neckar Löwen otthonában aratott győzelemre és a szlovénokkal szemben sikerrel megvívott vb-selejtezőre emlékszik vissza a legszívesebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik