Férfi kézi: a volt veszprémi Carlos Ruesga a Barcelonában

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2015.11.17. 20:11
null
Carlos Ruesgát már be is nevezte a Barcelona a BL-be (Fotó: NS-archív)
Már be is nevezte a Barcelona a férfi kézilabda Bajnokok Ligájába a volt veszprémi irányítót, Carlos Ruesgát, aki a nyáron tért haza Spanyolországba.

Tűzoltásba fogott a férfi Bajnokok Ligájában címvédő, a Mol-Pick Szegeddel azonos csoportban szereplő Barcelona, amely balszerencsés napokat él. Októberben súlyos, csak műtéttel gyógyítható kézsérülést szenvedett irányítója, Daniel Sarmiento, majd a legutóbbi, a Vardarral vívott BL-meccsén kidőlt cseh balátlövője, Filip Jícha, akinek a szeméremcsontja sérült meg – még vizsgálják és nem dőlt el, hogy megműtik-e.

A katalán klub helyzetét nehezíti továbbá, hogy katarivá honosított bosnyák kapusát, Danijel Saricot kikérte új hazája válogatottja, amely az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos mérkőzéseket játszik novemberben.

A gondokon sürgősen igyekszik úrrá lenni a Barca vezetősége, és Sarmiento – részben talán Jícha – pótlására benevezte a BL-be a volt veszprémi irányítót, a 30 éves Carlos Ruesgát. A Magyarországról tavaszi keresztszalag-szakadása után félig gyógyultan távozó világbajnok (2013) eddig a Barcelona B-csapatában rehabilitált, mostantól viszont az első csapatban szerepel.

A világklasszis Saric ideiglenes pótlására a svéd „veteránt", a 39 éves Fredrick Ohlandert hozták vissza, aki 2002 és 2004 között játszott a Barcelonában. Legutóbb a svéd Kristianstadban védett, amely szerdán a Mol-Pick Szegedet fogadja. A magyar bajnoki ezüstérmes a BL B-csoportjában február közepén találkozik a Barcával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik