Férfi kézi: a Veszprém játékosainak többsége elfogadta a bércsökkentést

Vágólapra másolva!
2020.04.04. 16:40
null
Nagy László sportigazgató elmondta: a veszprémi játékosok belementek a bércsökkentésbe (Fotó: Szabó Miklós)
A korábbi világklasszis kézilabdázó, Nagy László szerint a Magyar Kézilabda-szövetségben (MKSZ) napokon belül döntés születhet a folytatásról, amelyben a sportolók mellett a stábtagok, klubalkalmazottak és hozzátartozók egészségét is figyelembe veszik. A Telekom Veszprém sportigazgatója azt is elmondta a Sport Televíziónak nyilatkozva, hogy a klub játékosai elfogadták a bércsökkentést.

„A szövetségben és a veszprémi klubban való egyeztetéseken is azon vagyunk, hogy minél normálisabban tudjuk ezt a helyzetet átvészelni és megoldani. A többi nemzetnél adott esetben már véglegesen is befejeződött a bajnokság, de nekünk meggyőződésünk, hogy nem vagyunk elkésve semmivel” – mondta a Sport Tv Tiszta Kezeket Fel című műsorának 4. epizódjában Nagy László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke, egyben a Telekom Veszprém férficsapatának sportigazgatója.

Nagy arról is beszélt, hogy klubját, a Veszprémet jelenleg több kérdés is foglalkoztatja: a lejáró szerződésű játékosokkal augusztus végéig kell-e hosszabbítani, a nyáron távozókat vissza kell-e igazolni, ha megvalósul az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) által tervezett augusztus végi Bajnokok Ligája négyes döntő.

„Ilyen hosszú kiesés után újra elkezdeni, illetve folytatni vagy befejezni a szezont, a sérüléseket kizárni, miután a játékosoknak több mint egy hónapja nem volt testi kontaktusuk, érzékenyen érinthet mindenkit” – folytatta.

A bakonyiak sportigazgatója úgy véli, legalább öthetes felkészülés szükséges ahhoz, hogy újra formába lendüljenek a csapatok, és háláját fejezte ki azoknak a támogatóknak, amelyek továbbra is kitartanak a magyar kézilabda mellett.

„A játékosok béréhez szükséges nagy pénzeket nekünk kutya kötelességünk előteremteni, úgyhogy nem egyszerű a feladatunk. Remélem, nem lesz arra példa, hogy klubok mennek csődbe. Azt kívánom a vezetőknek, hogy a végsőkig tartsanak ki!” – tette hozzá a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes.

Nagy László szót ejtett arról is, hogy a hazai szövetségnél dolgozó gazdasági szakemberek folyamatosan tárgyalnak arról, miként menthetik meg a bajba sodródott kisebb egyesületeket.

„A legrosszabb a mi esetünkben az volt, hogy információk hiányában tanácstalanok voltunk, és a bizonytalanság miatt nem tudtunk semmi olyat mondani a játékosoknak sem, ami előrevezethetett volna” – közölte, majd hozzátette, május végéig felfüggesztették az otthoni kötelező edzéseket Veszprémben.

Ahogy azt már korábban megírtuk, Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója költségracionalizálást helyezett előtérbe – erről kérdezte Nagyot a műsorvezető, Bartha Zoltán.

„Százalékokban határoztuk meg a bércsökkentéseket, amelyeket kisebb-nagyobb, de inkább nagyobb sikerekben megvalósítottunk. Nagyon örülök, hogy a játékosaink egytől egyig nagyon lojálisak voltak, és nem feltétlenül a klubhoz, a szponzorokhoz, hanem az egész világ felé. A bércsökkentésbe belementek, elfogadták, így életben tudunk maradni” – mondta.

A 209-szeres magyar válogatott jobbátlövő azt is bevallotta, nem mindenki mondott le a teljes fizetéséről a 26-szoros magyar bajnoknál.

„Nem vagyunk egyformák: valaki többet, valaki kevesebbet, valaki még annyit sem engedett. Ennek ellenére elértük a célunkat, nem erődemonstrációt, hanem egy olyan koncepciót szerettünk volna felvezetni, amelyben a klub meg tudja védeni a gazdaságát, illetve a játékosoknak sem szerettünk volna beletörni nagyon a pénztárcájába.”

Végezetül arról mesélt Nagy, hogy a Veszprém a kialakult helyzet ellenére sem fog több pénzből gazdálkodni a jövőben.

A BESZÉLGETÉS 41:10-től

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik