Férfi kézi: „A Veszprém a legjobbkor mutatta meg, mit tud”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 18:38
2018 nyarán csatlakozik a Telekom Veszprém csapatához Kentin Mahé, aki szombaton a Flensburg játékosaként lépett pályára a Veszprém Arénában. Jelenlegi csapata egygólos vereséget szenvedett, Mahé a találkozó után exkluzív interjút adott a Sport TV-nek.

A Telekom Veszprém nyáron kinevezett vezetőedzője, Ljubomir Vranjes korábbi klubja, a Flensburg ellen irányította csapatát először hazai pályán a BL mostani szezonjában. Nem is sikerülhetett volna sokkal izgalmasabbra a mérkőzés, ami veszprémi sikerrel zárult. Négygólos hátrányból fordított a magyar bajnok, nem meglepő, hogy az EHF Lékai Mátét és Nagy Lászlót is beválasztotta a forduló válogatottjába.

A másik oldalon Kentin Mahé két gólt dobott, méghozzá leendő csapatának, hiszen jövő nyártól a Veszprém játékosa lesz. Következő együtteséről az alábbiakat mondta a Sport TV-nek a találkozó után: „Nagyon jól játszott ma a Veszprém, látszik, nagyon tapasztalt csapat. A legjobb időben megmutatta, mire képes. Most is láthattuk, még akkor is meg tudja fordítani a meccset, ha a másik csapat kicsit jobb. A Veszprémben minden poszton kiváló kézilabdázók vannak, s a padon ott egy remek edző. Emiatt aztán tényleg nagyon-nagyon jó csapat.”

Ritkán fordul elő egy játékossal, hogy idegenben az ellenfél szurkolói hatalmas ovációval fogadják, azonban a Flensburg szélső-irányítójával ez történt. Jól is esett neki: „Szívet melengető volt. Ha valaki idegenben játszik és így köszöntik a nézők, ez egyszeri és megismételhetetlen – fogalmazott az interjúban, és rátért arra is, mit vár a következő évadtól: – Hú, jövőre? Biztosan nagyon eredményes időszak lesz. Reménykedem. De addig még sok idő van hátra.”

Arra a kérdésre is válaszolt, előfordulhat-e, hogy mindkét csapat ott lesz jövőre a Final4-ban: „Miért ne? Én mindenesetre mindkét csapatnak azt kívánom, érje el a célját és jusson be a kölni final fourba.”

A Kentin Mahéval készült exkluzív interjút a Sport1-en hétfő este 20 órakor kezdődő Harmadik Félidőben láthatják a nézők, ahol többek között a Ljubomir Vranjessel való kapcsolata is szóba kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik