HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.25 18:38 Frissítve: 2017.09.25 18:54

Férfi kézi: „A Veszprém a legjobbkor mutatta meg, mit tud”

2018 nyarán csatlakozik a Telekom Veszprém csapatához Kentin Mahé, aki szombaton a Flensburg játékosaként lépett pályára a Veszprém Arénában. Jelenlegi csapata egygólos vereséget szenvedett, Mahé a találkozó után exkluzív interjút adott a Sport TV-nek.

 

A Telekom Veszprém nyáron kinevezett vezetőedzője, Ljubomir Vranjes korábbi klubja, a Flensburg ellen irányította csapatát először hazai pályán a BL mostani szezonjában. Nem is sikerülhetett volna sokkal izgalmasabbra a mérkőzés, ami veszprémi sikerrel zárult. Négygólos hátrányból fordított a magyar bajnok, nem meglepő, hogy az EHF Lékai Mátét és Nagy Lászlót is beválasztotta a forduló válogatottjába.

A másik oldalon Kentin Mahé két gólt dobott, méghozzá leendő csapatának, hiszen jövő nyártól a Veszprém játékosa lesz. Következő együtteséről az alábbiakat mondta a Sport TV-nek a találkozó után: „Nagyon jól játszott ma a Veszprém, látszik, nagyon tapasztalt csapat. A legjobb időben megmutatta, mire képes. Most is láthattuk, még akkor is meg tudja fordítani a meccset, ha a másik csapat kicsit jobb. A Veszprémben minden poszton kiváló kézilabdázók vannak, s a padon ott egy remek edző. Emiatt aztán tényleg nagyon-nagyon jó csapat.”

Ritkán fordul elő egy játékossal, hogy idegenben az ellenfél szurkolói hatalmas ovációval fogadják, azonban a Flensburg szélső-irányítójával ez történt. Jól is esett neki: „Szívet melengető volt. Ha valaki idegenben játszik és így köszöntik a nézők, ez egyszeri és megismételhetetlen – fogalmazott az interjúban, és rátért arra is, mit vár a következő évadtól: – Hú, jövőre? Biztosan nagyon eredményes időszak lesz. Reménykedem. De addig még sok idő van hátra.”

Arra a kérdésre is válaszolt, előfordulhat-e, hogy mindkét csapat ott lesz jövőre a Final4-ban: „Miért ne? Én mindenesetre mindkét csapatnak azt kívánom, érje el a célját és jusson be a kölni final fourba.”

A Kentin Mahéval készült exkluzív interjút a Sport1-en hétfő este 20 órakor kezdődő Harmadik Félidőben láthatják a nézők, ahol többek között a Ljubomir Vranjessel való kapcsolata is szóba kerül.

2019.01.20 23:37:09

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Legjobbunk immár édesapaként lépett pályára.

2019.01.20 17:42:44

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló, Herning), MAROSI GERGELY (percről percre, Budapest)

Balogh ott folytatta, ahol sérülése előtt abbahagyta, Lékai főszerepet vállalt a sikerben.

2019.01.19 19:33:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Herning, összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Green parádézott az olimpiai bajnok kapujában • Két góllal megnyertük a 2. félidőt.

2019.01.18 23:49:51

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Most kezdődik a tánc!